Raša: Edukacija o natječaju za udruge u sportu

Raša: Edukacija o natječaju za udruge u sportu

20.1.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Raša 11. siječnja objavila je Javni natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu na njenom području za 2016. godinu koje provode udruge. To je učinjeno u skladu s lani u ožujku usvojenom uredbom Vlade RH, koja propisuje kriterije i postupke financiranja udruga. Temeljem uredbe Općina je donijela odgovarajući pravilnik. 
 

Krajnji cilj je kontrola trošenja javnih sredstava, što će se osigurati kroz ugovor Općine i udruga koje osiguraju sufinanicranje na natječaju. 
 

S obzirom na to da je riječ je o novoj praksi, Općina je 19. siječnja održala informativnu radionicu za predstavnike udruga, na kojoj su objašnjene pojedinosti prijave.
 
 
Ukupna vrijednost natječaja iznosi 440 tisuća kuna. Natječaj je otvoren 30 dana, odnosno do 11. veljače, a sve upute i dokumentacija mogu se preuzeti na web stranici Općine na sljedećem linku: http://www.rasa.hr/obavijesti/pregled/527
 

Općina Raša u idućem razdoblju planira raspisati natječaje za udruge u području kulture, odgoja i obrazovanja te civilnog društva; u području socijalne skrbi i zdravstva te u području poljoprivrede.
 
 
 
rasa.hr
 
 

edukacija natječaj udruge općina raša financiranje