Radovi na rekonstrukciji ceste Labin - gradsko groblje

Radovi na rekonstrukciji ceste Labin - gradsko groblje

2.2.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U tijeku su radovi na rekonstrukciji ceste Labin – gradsko groblje (III. faza) koji obuhvaćaju rekonstrukciju raskrižja u kružno raskrižje sa prilaznim cestama, javnom rasvjetom, oborinskom odvodnjom i izvedbom zemljanih radova za platoe budućih automobilskih i autobusnih parkirališta. Radovima koji su u tijeku nije obuhvaćeno asfaltiranje parkirališnih površina, stoga je u Proračunu Grada Labina predviđeno da bi se ti radovi završili tijekom ove i početkom iduće godine.

 

Projekt je značajan prije svega za starogradsku jezgru, kvalitetu odvijanja prometa, kvalitetu i sigurnost korištenja važnog komunalnog objekta kao što je gradsko groblje, te za dobivanje novih parkirnih mjesta za automobile i turističke autobuse čime će se rasteretiti prometna opterećenost trga u Starom gradu, posebice u vrijeme turističke sezone. Projektom je planirana izgradnja 153 parkirnih mjesta za osobne automobile i 10 za autobuse.

 

Ugovoreni rok radova od 105 dana bit će produžen budući da se u pojedinim fazama radova izvođač morao prilagođavati radovima na izmještanju postojećih infrastrukturnih vodova (vodovod i telefon), a posebno se to odnosi na izmještanje postojećih telefonskih kabela koji su presijecali gradilište. Isto tako zbog lošeg terena na većem dijelu gradilišta morao se postaviti zamjenski materijal kako bi se osigurala potrebna nosivost novih prometnih i parkirališnih površina. U tijeku su radovi na postavljanju oborinske kanalizacije i javne rasvjete, nakon čega slijede radovi kojima će prometnice i raskrižje dobiti svoje prepoznatljive konture.

 

 

Radove izvodi tvrtka CESTA d.o.o. Pula. Ukupna investicija radova u tijeku iznosi 3.508.183,13 kn (uključen PDV), dok je ukupna procijenjena vrijednost svih radova 5.500.000,00 kn. Predviđeno je da se postupci javne nabave za preostale radove provedu tijekom veljače i ožujka ove godine čime bi se projekt, čija realizacija je započela krajem 2006. godine, priveo kraju. 

 

radovi groblje gradsko groblje labin radovi parking cesta d.o.o