Radionice društvenog inoviranja u Labinu i Vodnjanu-Dignano

Radionice društvenog inoviranja u Labinu i Vodnjanu-Dignano

1.12.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu Projekta +Resilient u Labinu i Vodnjanu-Dignano održat će se radionice društvenog inoviranja u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove".

Radi se o interaktivnim radionicama društvenog inoviranja koje su otvorene za sve zainteresirane dionike – predstavnike iz organizacija civilnog društva, javne uprave, institucija, ustanova, privatnog sektora te ostale zainteresirane građane. Kroz radionice društvenog inoviranja namjera je u suradnji različitih dionika doći do konkretnog rješenja koje može biti provedeno i realizirano a po pitanju nekog društvenog problema. Radionice će voditi Lana Lovašić, međunarodna konzultantica za društvene inovacije i društveno poduzetništvo te će uz nju u Labinu radionicu moderirati Manuela Hrvatin - Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe, dok će u Vodnjanu to biti Dean Verbanac – predsjednik druge ICT Istra.

U Vodnjanu-Dignano će područje na kojem će se raditi biti digitalne inovacije, u Labinu održivi lokalni turizam.

Lana Lovašić ima iskustva od preko 15 godina u području razvoja poduzetništva na način primjene inkluzivnih inovacija koje će doprinijeti društvenom napretku, u kojem će postojati jednake mogućnosti i održivi razvoj. Iskustvo u društvenom investiranju, društvenoj ekonomiji i društvenom poduzetništvu stvarala je radeći sa brojnim međunarodnim organizacijama poput: British Council, YBI, Social Enterprise UK, Group SOS, Government of Finland, Toshiba, Flanders Government, Government of South Africa, Industrial Development Corporation, the European Union, Social Enterprise Academy, WWF i drugi.

Radionica društvenog inoviranja u suradnji s Gradom Labinom i Gradom Vodnjanom-Dignano održat će se s početkom u 14:00 sati,kako slijedi:

LABIN, 07.12., Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska ul. 1a

VODNJAN-DIGNANO, 08.12., POU -UPA "Vodnjan - Dignano", Portarol ul.31

Događaj će se održati sukladno mjerama za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID - 19 te je broj sudionika ograničen.

PRIJAVE: https://forms.gle/kRLL4qpacCUqJCqW9

Službeni Poziv i program nalaze se u nastavku.

Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Stajalište izraženo na ovom Pozivu isključiva je odgovornost Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


radionice inoviranje eu fondovi inovacija