Radionica o Strategiji razvoja poljoprivredne proizvodnje Općine Raša

Radionica o Strategiji razvoja poljoprivredne proizvodnje Općine Raša

17.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Strategija razvoja poljoprivredne proizvodnje Općine Raša bila je tema radionice održane u utorak, 14. studenoga 2017. godine u sjedištu općinske uprave, uz sudjelovanje vlasnika OPG-ova, obrta te zakupaca zemljišta u Raškoj dolini.  Radnu verziju strategije predstavila je njena izrađivačica, dr. sc. Blaženka Mičević iz tvrtke Agrodet d.o.o. Zagreb.
 

Mičević je istaknula da strateški ciljevi idu ka proizvodnji visokodohodovnih proizvoda, poticanju umrežavanja poljoprivrednih proizvođača i prerađivačkih organizacija, te potpori distribuciji proizvoda. U planu je razvijati povrtlarsku proizvodnju na ekološkim osnovama, uzgoj ovaca i koza uz maksimalno poticanje autohtonih sorti, te pčelarsku proizvodnju.
 

Radionica je održana s ciljem da predstavnici iz sektora daju mišljenja i prijedloge. Sa željom da dokument bude što kvalitetniji, Strategija razvoja poljoprivredne proizvodnje uskoro će biti objavljena na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću. Tijekom savjetovanja također će se moći dostaviti prijedlozi, a prije usvajanja strategije od strane Općinskog vijeća.
 
 
Strategija će biti osnova za kasniju izradu plana raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, a sve u svijetlu izmjene zakonske regulative koja ide u pravcu prepuštanja upravljanja zemljištem s državne razine na jedinice gradove i općine.
 
 
 
 
 
 

strategija općina raša raša razvoj poljoprivreda agrodet