Radijska emisija učenika OŠ Ivan Goran Kovačić iz Čepića među osam najboljih u Hrvatskoj

Radijska emisija učenika OŠ Ivan Goran Kovačić iz Čepića među osam najboljih u Hrvatskoj

7.4.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nakon što je 22. veljače ove godine na županijskom Lidranu radijska emisija čepićkih osnovaca pod nazivom «Bogatsvo jezika» predložena za državnu smotru, poziv Državnog povjerenstva koji je ovih dana  stigao u školu, skoro pa da nas i nije iznenadio.

Iako sigurne u kvalitetu i originalnost radijske emisije, mlade autorice i voditeljice emisije, Petra Honović, učenica 6. r. i Roberta Radović, učenica 8. r. te njihova mentorica, Marina Hrvatin, profesorica hrvatskog jezika,  ipak su s nestrpljenjem očekivale konačnu odluku Državnog povjerenstva.

Vrijednost emisije «Bogatstvo jezika» prepoznali su  članovi Državnog povjerenstva Lidrana

koji su između 36 predloženih radijskih emisija učenika osnovnih škola diljem Hrvatske, suzili izbor na svega njih 8 unutar kojih se našla i naša emisija.

Emisija je posvećena, gotovo zaboravljenom, vlaškom jeziku karakterističnom za područje Šušnjevice. Upoznati s činjenicom da izumiranjem jezika izumiru i mnoga znanja, učenici su odlučili svoju emisiju posvetiti upravo tom jeziku.U emisiji su gostovali izvorni govornici jezika koji su nas upoznali s običajima tog kraja. Posebnu notu emisiji dali su i uglazbljeni stihovi na vlaškom jeziku, kao i melos tipičan za istarsko područje.

Mlade će novinarke  u pratnji svoje mentorice od 10. do 12. travnja boraviti u Šibeniku na Državnoj smotri Lidrana.

Zadovoljni smo i ponosni što će naša škola i ove godine sudjelovati na Državnom Lidranu, a kako će nam tamo biti, javit ćemo vam.

marina hrvatin petra honović roberta radović lidrano jezik radio emisija oš ivana gorana kovačića čepić