Račune za telefon bez provizije je od 10. kolovoza moguće platiti samo u T-Com centrima

Račune za telefon bez provizije je od 10. kolovoza moguće platiti samo u T-Com centrima

20.8.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Javila nam se 87-godišnja umirovljenica Marija Krstić potuživši se da je u dva dana prošla cijeli grad ne bi li uspjela bez provizije platiti mjesečni račun za telefon. Do prošlog mjeseca, veli, sve je račune, pa tako i onaj za telefon, uredno podmirivala bez provizije u Fini, no tog su joj dana rekli da to više nije moguće.

- Kako je meni pet kuna, koliko su mi rekli da trebam platiti, jako puno, sutradan sam otišla u Poštu. No, tamo su mi rekli da oni nisu ista firma i da račun, ukoliko ne želim platiti proviziju, moram ići podmiriti kraj Foške, veli nam ova umirovljenica te dodaje da je tamo jučer bezuspješno čekala gotovo pola sata, no kako se red nije pomicao, a prostor je bio zakrčen ljudima, kući se opet uputila neobavljena posla.

Zašto se računi za telefon više ne mogu platiti bez provizije u Fini i Pošti saznali smo na stranicama T-Coma. Na njima, naime, korisnike obavještavaju da se "od kraja mjeseca kolovoza T-Com računi mogu bez naknade platiti još brže, lakše i jednostavnije i to na novim samouslužnim uređajima za naplatu koji će biti postavljeni u T-Centrima i to isključivo putem originalne uplatnice T-Com računa". No, ukoliko netko nema originalnu uplatnicu, iznos računa može platiti na blagajni T-Centra uz naknadu od pet kuna po računu.

Stoga će se od 10. kolovoza prilikom plaćanja računa T-Coma u poslovnicama Hrvatske pošte i Fine, u kojima je do sada bilo moguće platiti račun bez provizije, za svaku obavljenu transakciju naplaćivati i naknada po službenim cjenicima ove dvije tvrtke. Na stranicama dodaju da se gotovinsko plaćanje bez naknade može obaviti i trajnim nalogom putem tekućeg računa.

Tako će oni stariji, koji nisu vični surfanju internetom, a inače slove kao najuredniji platiše, od sad morati dangubiti i u T-Centru. No, istina je da poštanski ured postoji gotovo u svakome kvartu, a T-Com centar se nalazi samo u gradu, a kakva tamo vlada gužva znaju svi koji su barem jednom kročili u njega. Sada će sa svim penzićima koji, nažalost, nemaju ni za proviziju, gužva biti još i veća. (B. PETROVIĆ)

računi dobro je znati t-com telefon standard financiranje recesija