Rabačka dizalica za plovila do 11 metar, jedina na istočnoj obali pred uklanjanjem

Rabačka dizalica za plovila do 11 metar, jedina na istočnoj obali pred uklanjanjem

18.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

RABAC - Hoće li istočna obala Istre, na potezu od Ičića do Medulina, ostati bez jedine dizalice za plovila do 11 metara, one u rabačkom autokampu Maslinica? Takvo se pitanje nameće nakon što je na posljednjoj sjednici ovaj problem dotaknulo i labinsko Gradsko poglavarstvo s obzirom na to da je koncesionar tamošnjeg dijela obale, tvrtka Yacht Club, odnedavno u vlasništvu turističkog poduzeća Maslinica, poručio da će s uklanjanjem dizalice pričekati do početka ljetne sezone. Ondje se, podsjetimo, planirala gradnja marine.

 

Dizalicom, inače, gospodari Levant, koji ju je kupio od bivšeg hotelijerskog poduzeća Rabac. Branko Pilepić, Vladimir Paliska te Boris Babić iz tog obrta očekuju, bude li objekt uklanjan, isplatu odštete od koncesionara, Yacht Cluba, ili pak vlasnika pomorskog dobra - države. Druga bi opcija po njima bila da im se odobri koncesija na toj lokaciji za premještanje dizalice. Sve temelje na zakonskim podlogama, odnosno na mišljenju nezavisnog eksperta za ovakve slučajeve kojem su se obratili za pomoć.


- Ova dizalica kapaciteta pet tona ionako ne udovoljava standardima marine kakva se ondje planirala graditi pa bi se u tom slučaju vrlo vjerojatno uklonila. No, bit će zapravo prava šteta ako u međuvremenu ovdašnje stanovništvo ostane bez nje. Ona je, uostalom, kao servis za šest marina ucrtana u sve pomorske karte, a mi smo uz ulaganja u obnovu mola te samog objekta s ciljem udovoljavanja standardima uvažavali i socijalnu komponentu, učinivši je cjenovno dostupnom svim korisnicima, kažu iz Levanta, inače nositelja koncesijskog odobrenja na tamošnju plažu Maslinica.


Vele da su bili svjesni rizika kad su kupovali ovu napravu budući da je i tada spominjana marina, ali da promjena vlasnika možebitno povlači i promjenu planova.


- Možda novi vlasnik, s kojim inače odlično surađujemo, neće graditi marinu pa u tom slučaju ne bi bilo razloga za micanje dizalice, poručuju.
O svojim poslovnim planovima u Maslinici nisu željeli izlaziti u javnost bez prethodne konzultacije s talijanskim vlasnikom, a direktor ove tvrtke Goran Zahtila uputio nas je na Silvana Vlačića, donedavnog vlasnika Yacht Cluba.


- Levant je prema godišnjem ugovoru imao slobodan i besplatan pristup dizalici kroz autokamp, ali je u slučaju našeg zahtjeva bio dužan ukloniti je u roku od devedeset dana. Takav ugovor sklapali smo četiri godine zaredom, a kada smo ovog ljeta zatražili uklanjanje, oni su se oglušili. Rok za uklanjanje dizalice istekao je 7. listopada, kazao nam je Vlačić u telefonskom razgovoru.


Svjestan da je ovo problem od općeg interesa, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika poručuje pak da će Grad preuzeti svoj dio obaveza.
- Bude li potrebno, otkupit ćemo ili preuzeti dizalicu te za nju pronaći novu lokaciju budući da je ona neophodna domaćim korisnicima, ali i turistima. Trenutno vlada status quo, no vjerujem u skori dogovor s Yacht Clubom, kaže Demetlika, pozivajući pritom i Turističku zajednicu, Lučku upravu te hotelske tvrtke, kojih se ova priča tiče, da se u nju uključe.

 

I. RADIĆ, R. SELAN

Rabac dizalica Yach Club Silvano Vlačić Goran Zahtila Maslinica brodice jahte Levant Branko Pilepić Vladimir Paliska Boris Babić Lučka uprava Rabac