Rabac večeras: Ca su kuhale naše none, gastronomska manifestacija

Rabac večeras: Ca su kuhale naše none, gastronomska manifestacija

12.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

I ove nedjelje,danas 12. srpnja, zabavna večer s prezentacijom folklora, štandovima s autohtonim proizvodima , animacija gostiju, gastro ponuda.

Izvještaj sa prethodnih manifestacija "Ca su kuhale naše none" Glas Istre:

Pljukanci s radičem i zarebanjkom, rižoto sa sipama, njoki i krafi sa šugom, uz neizostavne fritule, i sve to za deset kuna po porciji samo su dio jela što su ih ugostitelji s Labinšine spremali na rabačkoj rivi na drugom izdanju manifestacije "Ca su kuhale naše none".

Gosti, mahom domaći ljudi uz tek pokojeg turista, brzo su ispraznili lonce i padele, a o uspješnoj izvedbi kuhara koji su pred okupljenima demonstrirali tradicionalna jela pripremljena uz korištenje modernih kuhinjskih aparata, najbolje svjedoče tražene repete i komentari poput "šugo je bi pravi, ko'''' doma", "super pljukanci" i svima razumljivo "mmmmmmm" već nakon prvog zalogaja.

Uz gastro ponudu, okupljeni su imali prilike vidjeti i tradicionalni istarski foklor i glazbu, a svi koji su propustili ovu gastro feštu moći će posjetiti iduću već za dva tjedna. Organizatori manifestacije su Udruženje obrtnika Labin, Turistička zajednica grada Labina i agencija Vozila.

 

gastronomija rabac trio boom ca su kuhale naše none hrana istarska kuhinja tz agencija vozila turisti