Rabac: SUKOB PREDSTAVNIKA HOTELSKE TVRTKE I TRGOVAČKOG DRUŠTVA OKO POSLOVNIH PROSTORA Riviera Adria izbacila Puljanku iz marketa

Rabac: SUKOB PREDSTAVNIKA HOTELSKE TVRTKE I TRGOVAČKOG DRUŠTVA OKO POSLOVNIH PROSTORA Riviera Adria izbacila Puljanku iz marketa

6.3.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Trgovačko društvo Puljanka danas će sudu predati prijavu protiv Riviere Adria zbog njenog jučerašnjeg preuzimanja poslovnih prostora o kojima je s njima ugovorila višegodišnji zakup, doznajemo od predsjednika uprave Puljanke Zorana Vencla. Riviera Adria je obavila popis inventara i zamijenila brave.

- Sukladno otkazu ugovora s Puljankom, Riviera Adria je preuzela prostore koji su bili u zakupu kod Puljanke, glasi šturi pismeni odgovor Edija Černjula, direktora Riviera Adrie, na našu zamolbu da nam objasni ovaj potez poduzeća koje vodi.

 

O motivima se može samo nagadati

 

- Slučaj smo prijavili policiji, koja je konstatirala da nisu postupili po ugovoru. Ako su smatrali da trebaju ući u te prostore, onda su trebali pokrenuti proceduru kod javnog bilježnika i ući uz sudsko odobrenje, a ne "pajserom", kazao nam je Vencl u telefonskom razgovoru.

O motivima može samo nagađati. Pretpostavlja da se radi o strahu da Puljanka, koja je u proceduri stečaja, neće moći odraditi predstojeću turističku sezonu. Time je poduzeće dovedeno u situaciju da mora mijenjati programe jer bez tih objekata ne može ostvariti planirano. Strah je, smatra Vencl, neosnovan jer ih u planovima prati pulski Arenaturist.

 

Market treba nuditi 4.800 proizvoda?

 

- Osim toga, Riviera Adria je po ugovorima o zakupu višestruko osigurana.

Ima založna prava, u predstečajnu je nagodbu prijavila dospjele i nedospjele tražbine, pa čak i pokrenula naplatu duga iz prošle godine, kojega mi upravo zbog predstečajne nagodbe ne možemo podmiriti. Nagodba je u završnoj fazi, čeka se zaključak suda da bi se mogli pozvati vjerovnici na glasanje za predloženi program, kaže on.

Dva su poduzeća problem više puta pokušavala riješiti razgovorima. Riviera Adria je predlagala aneks ugovora s novim standardima opskrbljenosti, kojega su u Puljanki ocijenili kao "van zakona i pameti". Traži se da market u turizmu nudi najmanje 4.800 različitih proizvoda. U sklopu toga u svakom trenutku treba nuditi po stotinu dnevno svježih pekarskih proizvoda, artikala voća i povrća, sladoleda, smrznute hrane te žestokih pića, po dvije stotine suhomesnatih proizvoda i sireva, mlijeka i mliječnih proizvoda i suvenira.

 

Vino treba biti zastupljeno s najmanje 150 sorti, pivo s najmanje 60, a voda s 50 vrsta artikala. Traži se tisuću artikala kućne potrepštine i drogerije i 1.500 ostalih prehrambenih artikala. Uz to se uvjetuje broj dobavljača, posebno onih s autohtonim proizvodima te protočnost na blagajnama koja omogućava da kupac ne čeka duže od tri minute.

Puljanka ima u zakupu ukupno devet objekata Riviere Adria u Rapcu, Poreču i Taru. Pretpostavljaju da bi danas sličnu sudbinu mogla doživjeti dva poslovna prostora u Poreču.

Robi SELAN

rivijera adria rabac market puljanka turizam edi černjul