Rabac postaje vrhunsko obiteljsko odmaralište

Rabac postaje vrhunsko obiteljsko odmaralište

8.11.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Obnova hotela Valamar Sanfior i apartmana Lanterna u Rapcu, vrijedna gotovo 60 milijuna kuna, najveća je investicija koju Valamar, najveća turistička grupacija u Hrvatskoj, realizira u pripremi za iduću godinu, potvrdio nam je Sandi Sinožić, direktor hotelskih operacija u toj destinaciji. Rabac je podružnica porečke Rivijere Adrije, po prihodima i kapacitetima najveće hrvatske turističke tvrtke koja posluje kao dio velike grupacije Valamar.

- Novi proizvod Hotel & Casa Valamar Sanfi or s četiri zvjezdice bit će vrhunski odmorišni proizvod namijenjen aktivnim obiteljima i parovima, koji traže višu uslugu na lokaciji tik uz more, ističe Sinožić.

 

AKTIVNI ODMOR

  

Casa Valamar Sanfior nastat će preuređenjem hotela koji već ima četiri zvjezdice, te potpunom rekonstrukcijom susjednih apartmana Lanterna koji će udvostručiti sadašnju mršavu kategorizaciju. Radovi su započeli nedavno, a završetak se očekuje krajem ožujka dogodine, pa se novi objekt već oglašava na tržištu.

Hotel će, prenosi nam Sinožić, imati još prostranije sobe, opremljene novim suvremeno dizajniranim namještajem, a sve one na morskoj strani dobit će balkone. Uredit će se i nova terasa restorana, a gostima će, uz raniji wellness centar, na raspolaganju biti i novi trim kabinet.

U Casi, sadašnjim apartmanima Lanterna, pak, sobe će biti moderno preuređene i dopunjene balkonima. Izgradit će se grijani vanjski bazen s brojnim vodenim efektima i prostranim sunčalištem te lounge barom, objašnjava Sinožić. Casa će nuditi i bistro snack bar, book cafe s pristupom internetu te spremište za bicikle.

 

KUTAK ZA NAJMLAĐE

  

Posebna pažnja posvetit će se i kutku za najmlađe kroz nove sadržaje poput dječjeg bazena i igrališta u clubu koji će biti kategoriziran s četiri Maro zvjezdice. Gosti Case moći će računati na sve usluge obližnjeg hotela.

- Od iduće godine u Rapcu ćemo imati dva velika objekta s četiri zvjezdice, što je veliki pomak u kvaliteti smještaja, a time i konkurentnosti destinacije. Trenutno ne planiramo podizanje kategorije hotela na pet zvjezdica - tendencija je objekte u blizini plaže podići na razinu kvalitete od visoke četiri zvjezdice, otkriva Sinožić.

 

Podcrtava da je stalno ulaganje u kvalitetu smještaja poznata poslovna politika Valamara, što potvrđuje podatkom o oko 100 milijuna kuna koliko je investirano u posljednjih šest godina u rabačke objekte (ukupno ih je deset, uključujući i kamp u Marini).

Od većih zahvata u spomenutom razdoblju valja izdvojiti cjelovitu rekonstrukciju hotela Neptun (s dvije bivše ville Girandella) 2007. godine, tešku oko 31,5 milijuna kuna. Taj je objekt tada preimenovan u Valamar Bellevue Hotel & Residence. Valamar, podsjetimo, u sastavu ima ukupno 10 posto kategoriziranih hrvatskih smještajnih kapaciteta, točnije tvrtku

Riviera Adria, po prihodima i kapacitetima najveću turističku tvrtku u Hrvatskoj, nastalu 2011. godine pripajanjem društava Rabac i Zlatni otok tvrtki Riviera Poreč. Riviera Adria ujedno je i većinski dioničar najveće dubrovačke hotelske tvrtke Dubrovnik-Babin kuk. Dio grupacije čini i tvrtka Puntižela iz Pule

 

Igor Radić

Udvostručeni prihodi

  

U posljednjih je deset godina Valamar gotovo udvostručio svoj ukupni neto operativni prihod iz turističkog poslovanja. U 2003. on je iznosio nepunih 500 milijuna kuna, da bi u prvih devet mjeseci ove godine dosegnuo 923 milijuna kuna. Zarada prije odbitka kamata, poreza i

amortizacije (EBITDA) za turistički portfelj Valamar Adria holdinga u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 375 milijuna kuna, što je povećanje od 23 posto u odnosu na isto razdoblje lani. (A. J.)

sandi sinožić valamar ljetovalište rabac renoviranje turisti turizam