Rabac: Poljskim maserima po 3000 kuna kazne i izgon iz Hrvatske

Rabac: Poljskim maserima po 3000 kuna kazne i izgon iz Hrvatske

28.4.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - U postupku na labinskom Prekršajnom sudu 24 Poljaka zatečena u radu u rabačkom hotelu ''Hedera'' bez radne dozvole kažnjena su novčanom kaznom od po 3000 kuna te protjerivanjem iz zemlje u trajanu od godinu dana. Također je, prema Zakonu o strancima, proveden prekršajni postupak protiv jednog državljana Njemačke i jednog državljana Slovačke, koji su kao predstavnici stranih turističkih agencija bez potvrde o prijavi rada stranca bez radne dozvole, pružali usluge u turizmu u hotelu ''Mimosa''.

Ovih je 26 stranih državljana zatečeno u radu ''na crno'' tijekom akcije Državnog inspektorata i policije 20. i 21. travnja. Za 24 poljska državljana utvrđeno je da su obavljali poslove masaže bez radnih ili poslovnih dozvola, dok je za Nijemca i Slovakinju utvrđeno da su se bavili turističkim zastupstvom bez pribavljenih potvrda o prijavi rada bez radne, odnosno poslovne dozvole.

Mladi Poljaci tom su prigodom rekli da su 1. ožujka angažirani preko tamošnje agencije za zapošljavanje i potom dovezeni u Rabac, ali nisu znali ili htjeli reći koliko je trebala iznositi njihova zarada.

Oba hotela u kojima je ‘na crno’ radilo 26 stranaca u vlasništvu su tvrtke ''Maslinica'' d.o.o. Rabac, kojoj je predsjednik uprave Filippo Horstmann iz Italije, a prokurist Goran Zahtila. Prekršajni sud, međutim, do danas nije zaprimio optužni prijedlog protiv poslodavca zbog nelegalnog zapošljavanja stranaca. (MBM/foto: Labin.info)

 

maslinica turizam inspekcija rad na crno sezonski radnici goran zahtila filippo hortsman autokamp oliva oliva policija državni inspektorat izgon