Rabac: Novi mornari dolaze u grad - Osnovni tečaj jedrenja na krstašu

Rabac: Novi mornari dolaze u grad  - Osnovni tečaj jedrenja na krstašu

17.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Proteklog vikenda, od petka do nedjelje, održan je treći i posljednji ovogodišnji termin Osnovnog tečaja jedrenja na krstašu. Tečaj je, kroz tri termina, uspješno završilo 13 polaznika sada mornara i novih članova jedriličarskog kluba Kvarner.

Polaznici su tijekom tečaja u pratnji trenera savladali osnovne pojmove te stekli teorijsku i praktičnu podlogu rukovanja kormilom, jedrima, konopima, palubnom opremom i ostalim potrebnim za aktivno jedrenje kao član posade na krstašu.

"Red osnovne teorije, red praktičnog jedrenja i naravno zabave izvrstan su način približavanja jedrenja zaintresiranim polaznicima." komentirao je instruktor tečaja inače i trener natjecatelja Ivica Matijević.

"Zadovoljni smo odazivom i svakako ćemo nastaviti s organizacijom tečaja i druge godine. Organizacijom ovog tečaja naša je namjera bila da u Klubu mogu načiti jedriti svi zaintresirani, djeca i odrasli - da je jedrenje pristupačno svima bez obzira na godine, od 7 do 77 godina." komentirao je potredsjednik Kluba Luka Sinković.

 

JK Kvarner Rabac, PR

 

 

tečaj jedrenje jk kvarner rabac luka sinković