Pun kombi humanitarne pomoći iz Labina stigao u Rybnik

Pun kombi humanitarne pomoći iz Labina stigao u Rybnik

10.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina danas je posjetio poljski Grad Rybnik gdje je isporučen pun teretni kombi humanitarne pomoći iz Labina za izbjegle osobe iz ratom pogođene Ukrajine. Gradonačelnika je primio domaćin, gradonačelnik Rybnika Piotr Kuczera.

Naime, poljski Grad Rybnik prijateljski je grad Grada Labina, a povezan je i s mnogim drugim europskim gradovima te su uputili pisanu molbu za uključivanje u humanitarnu akciju s jasnim potrebama u ovim trenucima. Grad Labin odazvao se pozivu u pomoć te je danas isporučen pun kombi humanitarne pomoći odnosno traženih zimskih deka, posteljine, vreća za spavanje te dvadeset novih sklopivih kreveta s madracima.

Ovoj akciji Grada Labina priključio se i Mjesni odbor Labin Donji, odnosno građani Labina koji su dali svoj doprinos uspješnosti akcije.

„Kako ova dva dana boravimo nedaleko Rybnika, u Zabrzu gdje predstavljamo Labin na međunarodnom sajmu i konferenciji turizma i industrijske baštine, odlučili smo se posjetiti naš prijateljski grad kako bi dali dodatnu podršku i u ovim teškim trenucima. Rybnik i njegovi građani pokazuju veliko srce svakodnevno primajući ove nesretne ljude i ne želimo ni pomišljati kako se oni osjećaju kada moraju bježati pred agresorom. Nažalost, i u današnje vrijeme ponavljaju se velike greške iz povijesti u kojima nikada nema pobjednika. Nadamo se da ova ludost neće potrajati i da će se skorim završetkom sukoba spasiti nedužni životi. S gradom Rybnikom njegujemo odlične prijateljske odnose te smo se na njihov zahtjev odmah uključili u ovu humanitarnu akciju, jer kada je najteže, samo pravi prijatelji ostaju blizu.“ – izjavio je gradonačelnik Glavičić

Piotr Kuczera, gradonačelnik Rybnika zahvalio se na velikom doprinosu Labina koji je dostavio upravo najpotrebnije stvari za ovu izvanrednu situaciju, a pomoć je namijenjena stanovnicima Ivano Frankivsk, ukrajinskog grada koji je kao i Labin povezan s Rybnikom.

grad labin valter glavičić rybnik piotr kuczera humanitarna pomoć ukrajina rat