Pulska Plinara nije odustala od plinofikacije Labinštine, ali novca nema

Pulska Plinara nije odustala od plinofikacije Labinštine, ali novca nema

12.7.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zbog krize koja je zahvatila kako EU tako i nas, efekt potrošnje i priključenja je ispod planiranog što otežava povrat investicija jer Plinara se financira isključivo iz vlastitih prihoda ili kredita, kaže direktor pulske Plinare Dean Kocijančić, ali ističe da su spremni za novi krug razgovora s lokalnom samoupravom

Problematiku plinofikacije na Labinštini otvorio je još 2015. godine na sjednici Gradskog vijeća tadašnji nezavisni vijećnik Darko Martinović, a tri godine kasnije tvrdi da nije bilo nikakvog konkretnijeg pomaka nakon njegovog vijećničkog pitanja.

- Nakon obećanja koja smo dobivali tijekom otvaranja odoracijske stanice plinskog distributivnog centra Snašići i obećanja bivšeg gradonačelnika da će već na jesen 2014. godine plin stići do prvih potrošača, logično je da se zapitamo gdje je zapelo u realizaciji obećanog. Tada smo baratali čak i pojedinostima koliko će koštati pojedini priključak, na koji način će se moći plaćati taj priključak i koliko će koštati kubni metar plina. Do današnjeg dana, od obećavanog priključivanja prvih korisnika još uvijek nemamo informaciju o tijeku i razvoju projekta, kaže Martinović pa kroz najnovije vijećničko pitanje traži od labinske gradske vlasti odgovor do koje se faze projekta "Plinofikacija Labinštine" stiglo i kada se mogu očekivati prvi konkretniji radovi. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


plinovifacija plin energija energent