Pučko otvoreno učilište Labin uvršteno u program investicijskih potpora za 2015. Ministarstva kulture Republike Hrvatske - odobreno sveukupno 465.000,00 kn

Pučko otvoreno učilište Labin uvršteno u program investicijskih potpora za 2015. Ministarstva kulture Republike Hrvatske - odobreno sveukupno 465.000,00 kn

25.3.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u okviru programa  investicijskih  potpora za 2015. godine uvrstilo je projekte Pučkog otvorenog učilišta Labin te sveukupno odobrilo 465.000,00 kuna za kalendarsku 2015. godinu.

 

Kino Labin, koje djeluje u sastavu Pučkog otvorenog učilišta, dobilo je potporu za nabavku digitalne opreme u iznosu od 300.000,00 kuna. Radi se o projektu od velikog značaja za razvoj kino djelatnosti POU Labin jer će se digitalizacijom kino-dvorane uspostavit tehnički standardi kvalitete slike i zvuka. Prelaskom proizvodnje i distribucije audiovizualnih djela s analognog na digitalni medij, projekt digitalizacije i tehnološkog unapređenja kinodvorane bio je hitan i neophodan projekt kako bi kino-prikazivanje opstato u novim uvjetima.  Filmovi se danas rade u DCP formatu - digitalnom formatu koji pruža najveću kvalitetu slike (rezolucije iznad 2000 piksela) te su distribuirani na eksternim diskovima, a za njihovo prikazivanje potreban je poseban softver i digitalni projektor.

 

Realizacijom ovog projekta i mi ćemo u Labinu filmske hitove moći gledati istovremeno kad su premijere u multipleksima u Zagrebu i drugim gradovima, uživati u boljoj kvaliteti slike i zvuka, te u 3D projekcijama. Bit će otvorene i nove mogućnosti za korištenje kina kao što su predstavljanja raznih filmskih festivala i direktnog uključivanje u prijenos svjetskih spektakla diljem svijeta.

 

U okviru programa investicijske potpore Ministarstvo kulture je odobrilo Pučkom otvorenom učilištu Labin i sredstva za investicije u Narodnom muzeju Labin u iznosu od 50.000,00 kuna te 100.000,00 kuna za Gradsku galeriju.

 

Gradskoj galeriji je odobreno od Ministarstva kulture iznos od 15.000,00 kuna za izložbenu djelatnost.

 

 

pou labin pučko otvoreno učilište labin kino labin gradska galerija labin narodni muzej labin ministarstvo kulture