Pučke fešte u čast Sv. Bortolu u Tupljaku i Sv.Bortulu

Pučke fešte u čast Sv. Bortolu u Tupljaku i Sv.Bortulu

22.8.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovoga vikenda, točnije u nedjelju 24. kolovoza, tradicionalno se obilježava Sveti Bartul zaštitnik rudara, krojača, postolara, kmetova, težaka. Tim povodom, tradicionalno se organizira niz fešti popraćenih sportskim manifestacijama i zabavnim programom. U Svetom Bortulu fešta će trajati cijeli vikend. Subota je rezervirana za najmasovniji  turnir, tradicionalne igre ovoga kraja, briškule i trešete sa početkom u 16:00 sati. Polufinale i finale održati će se u nedjelju također sa početkom u 16:00 sati. Po završetku turnira za one najbolje osigurane su nagrade. Pored tradicionalnog turnira održati će se i biciklijada za koju je start zakazan u nedjelju u 17:00 sati.

Pješačenje u organizaciji žena naselja Sveti Bortul, Bečići, Pustić, Zartinj, Topid, i Letajac započeti će u 16:00 sati, a zborno mjesto je ispred crkve u Svetom Bortulu. Svetoga Bortula obilježava i Tupljak. Fešta započinje u subotu razigravanjem na nogometnom i boćarskom turniru sa početkom u 16:30 sati te se nastavlja u nedjelju sa malonogometnim i boćarskim turnirom te biciklijadom.

Zabavni program započinje u 21:00 sat nastupom grupe Maestral i benda Exclusive, dok će do jutarnjih sati najmlađe zabavljati DJ Nikola.

Pučka fešta Sv.Bartul Bortulja Tupljak Općina Raša zabava