Pučka fešta ''Ravni'' uz novo sportsko igralište

Pučka fešta ''Ravni'' uz novo sportsko igralište

3.8.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tradicionalna fešta u turističkom mjestašcu Ravni, poznatom po najviše cisterni za vodu na istarskoj obali, sinoć je započela ne samo novim i prvim ovdašnjim sportskim igralištem i revijalnim malonogometaškim susretom, već i uređenim okolišem sa stolovima i plažama - što je bio dodatni razlog za zadovoljstvo mještana okupljenih u Sportskom društvu ''Dupin''.

Upravo zahvaljujući njima koji su brinuli o svakom detalju fešte, ugođaj je podsjećao na opuštene veselice prije tridesetak i više godina, kada se i bez velikih zvijezdi i grupa osjećalo više nego zadovoljno i dobrodošlo. Uostalom, pržena lokorda i dva mižola dobra vina nudila su se po vrlo popularnoj cijeni, a zahvalnost za kulinarska umijeća išla je na adresu ''šefa'' kuhinje Damira Brale i njegovih pomoćnika. Sve se to događalo uz samu obalu, tik do mora, gdje se u smiraj dana održala i šaljiva štafeta plivača, na kojoj je bilo važno sudjelovati a ne pobijediti.

Za dobro raspoloženje pobrinukli su se i raški folklorši, stari harmonikaš Etore Mikuljan iz Raše, a uz sve popularniji party na plaži u Ravnima najuporniji su se razišli tek u jutarnjim satima. (MM)

Ravni fešta pučka fešta zabava tradicija igralište