PU Istarska: Za vikend prometna akcija na alkohol

PU Istarska: Za vikend prometna akcija na alkohol

18.11.2017. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Na području Policijske uprave istarske, u razdoblju od 1. siječnja do 31. listopada, evidentirano je 1809 prometnih nesreća, što je za 6% više nego u istom razdoblju 2016. godine. Od navedenog broja, evidentirano je 17 prometnih nesreća s poginulim osobama, u kojima je 17 osoba poginulo te 600 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima je 127 osoba zadobilo teške i 689 lakše tjelesne ozlijede. U 245 prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola, što čini udio od 13% u ukupnom broju prometnih nesreća.

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća s teškim posljedicama, na području Policijske uprave istarske, u noći sa subote na nedjelju (18./19. studenoga 2017. godine) od 23 do 6 sati provest će se prometna akcija ''''Kontrola alkoholiziranosti vozača''''.

Apeliramo na vozače da poštuju prometne propise, a posebice da poštuju ograničenja brzine, da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste koja je u ovom razdoblju često mokra i kliska, da izbjegavaju pretjecanja i da ne voze ako su pod utjecajem alkohola.

 

 

policija pu istarska kontrola alkoholiziranost vozači