Prvi službeni razgovor: HEP i čelnici Labinštine o Plominu 3

Prvi službeni razgovor: HEP i čelnici Labinštine o Plominu 3

30.11.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Leo Begović i članovi Uprave Velimir Rajković i Dubravko Lukačević razgovarali su danas u Zagrebu s predstavnicima općina Labinštine - načelnikom općine Kršan Valdijem Runkom, gradonačelnikom Labina Tulijom Demetlikom, načelnikom općina Raša Josipom Knapićem, načelnikom općine Pićan Ivanom Frankovićem te načelnikom općine Sveta Nedelja Srećkom Mohorovićem.

Kako doznajemo iz priopćenja HEP-a, čelnike općina Labinštine predstavnici HEP-a upoznali su s aktivnostima i tijekom priprema gradnje zamjenskog objekta na lokaciji termoelektrane Plomin.

Predstavnici općina Labinštine i čelnici HEP-a usuglasili su se da buduću suradnju treba temeljiti na realnim osnovama uvažavajući potrebe lokalne zajednice, a istodobno vodeći računa o ekonomskoj isplativosti projekata i zaštiti okoliša.

Demetlika nije želio govoriti o detaljima, tek je poručio da je zadovoljan s današnjim prvim službenim razgovorom o Plominu 3 na kojem je dogovorena daljnja suradnja.

Dogovoreno je da će se u drugoj polovici siječnja na temu Plomin 3 održati tematska sjednica labinskog vijeća na kojoj će prisustvovati i vijećnici općina s Labinštine, kao i predstavnici HEP-a koji bi trebali dati detaljnije informacije o projektu.

Kada će Studija utjecaja na okoliš stići u javnu raspravu, još se ne zna, ali kako nam prenosi Demetlika, to će vjerojatno biti u prvoj polovici iduće godine. (J. ORLIĆ)

 

gospodarstvo vlada te plomin 3 te plomin plomin termoelektrana hep energetika demetlika pino knapić velimir rajković ivan franković srećko mohorović