Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu i lightcontactu: Marino Faraguna i Filip Grbić prvaci

Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu i lightcontactu: Marino Faraguna i Filip Grbić prvaci

22.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu je u Slunju , u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i  domaćeg kickboxing kluba „Tigar Slunj" , održano Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu za seniore i starije kadete, te Prvenstvo Hrvatske u lightcontactu za juniore. Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 53 kickboxing kluba sa 278 natjecatelja labinski su natjecatelji osvojili 6 medalji i od kojih 2 zlata, jedno srebro i 3 bronce. Na Prvenstvu Hrvatske u pointfightingu  za seniore Marino  Faraguna  je u kategoriji  do  69  kilograma osvojio  prvo  mjesto i zlatnu medalju  i time postao  prvak Hrvatske za 2015. godinu. Ovo je Marinu osma titula prvaka Hrvatske. Marino Faraguna je ujedno proglašen najboljim seniorom u pointfightingu pa je za to nagrađen peharom. Seniorsku broncu imaju Leonardo Topčagić u kategoriji do 79 kilograma i Ivan Augustinović u kategoriji do 84 kilograma.

 Filip Grbić,ovogodišnja sportska nada Grada Labina, sjajno je odradio natjecanje osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje u pointfightingu kod starijih kadeta u kategoriji do 47 kilograma. Filipu je ovo druga titula prvaka Hrvatske. Prvu je osvojio prije ravno 4 godine baš na ovom mjestu i sličnog datuma,ali u konkurenciji dječaka. Tada je i Marino Faraguna osvojio svoje prvo zlato,ali u konkurenciji starijih kadeta. Filipu je pomoglo i to što su glavni konkurenti, prošlogodišnji prvak i viceprvak, nastupili u različitim kategorijama. Koliko je jaka konkurencija  bila lani pokazuje i činjenica da su lanjska prva tri mjesta u kategoriji  do 47 kilograma kod mlađih kadeta ovogodišnji prvaci kod starijih kadeta u kategorijama do 47, do 52 i do 57 kilograma.

Sjajan je bio i Leonardo Topčagić u lightcontactu kod juniora u kategoriji do 79 kilograma gdje je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju i time postao juniorski viceprvak Hrvatske u lightcontactu. Broncu u lightcontactu u kategoriji do 57 kilograma ima Filip Grbić, koji nije htio previše riskirati, jer je sve svoje nade usmjerio na poinfighting, što se pokazalo uspješnim.

 

Ovim su rezultatima stekli uvjete kod Hrvatskog Olimpijskog Odbora za kategorizaciju športaša, Marino Faraguna kao Vrhunski športaš Hrvatske 3.kategorije, LeonardoTopčagić kao Vrsni športaš Hrvatske 5.kategorije,a Filip Grbić Vrsni športaš Hrvatske 6.kategorije.

 

Osvajanjem titule prvaka  Hrvatske Marino Faraguna ima uvjete za nastup na Svjetskom  Prvenstvu za seniore, a Filip Grbić za nastup na Europskom Prvenstvu za starije kadete.

 

 

PR

 

marino faraguna kbk budokai labin budokai kickboxing filip grbić