Provedite subotnje jutro na labinskom Markatu

Provedite subotnje jutro na labinskom Markatu

22.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 25. rujna, s početkom u 8:00 sati na labinskom Markatu održati će se aktivnosti promocije Green plus projekta gdje će trgovačko društvo 1.MAJ kao koordinator transformacije tržnice u tržnicu bez plastike zajedno sa svojim partnerima LAG Istočna Istra i Vodovod Labin informirati i prigodno darivati građane, sve povodom službenog početka rada tržnice kao prve tržnice bez plastike.

Nakon uspješnih aktivnosti održanih početkom ljeta gdje se kupce i građane nastojalo osvijestiti i educirati o zamjeni plastike s okolišno prihvatljivijom ambalažom i navikama, ove nas subote očekuje i proširena ponuda na Markatu gdje se uz postojeću bogatu ponudu očekuju i medari Labinštine sa svojim medom i pčelinjim proizvodima, ekološki proizvođač povrća, a pridružuje nam se i brend Pero, s linijom prirodnih proizvoda za čišćenje.

Novost je da će protagonisti inicijative Green plus projekta dijeliti tekstilne torbe kupcima koji u zamjenu donesu barem 5 plastičnih vrećica koje više ne namjeravaju koristiti. Dakle, 5 za 1! A plastičnim će se vrećicama u budućem periodu dati nova namjena.

Program će voditi Dražen Turina Šajeta, promotor inicijative Za Labin bez plastike u sklopu Green plus projekta.

Ako ne stignete ove subote, svakako nam se pridružite 2. listopada kada se ponovo održava posebni program na tržnici, uz jednu malu razliku, tržnica 1. listopada postaje prva tržnica u Hrvatskoj bez plastike,..i to je pravi razlog za slavlje!

Inicijativu Za Labin bez plastike i sve novosti oko Green Plus projekta možete pratiti na Facebook stranici na kojoj djelimo praktične primjere korištenja i primjene održive ambalaže tijekom kupnje.

       Fala ca ne šuškaš s to vrajžo plastiko!


prvimaj.hr

labinski markat komunalno platnene vrećice