Promocija animiranog spota `Pitanje časti` legendarnog Predraga Ljune ovog tjedna u labinskom i pulskom Rock Caffeu

Promocija animiranog spota `Pitanje časti` legendarnog Predraga Ljune ovog tjedna u labinskom i pulskom Rock Caffeu

7.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Unatoč svim opravdano hvaljenim bljeskovima kreativnosti koje su se dogodile na labinskoj nezavisnoj glazbneoj sceni u posljednjih nekoliko godina, samo jedno je ime koje drži konstantu kreative i kvalitete kroz čak tri desetljeća - PREDRAG LJUNA.

 

Tko je Ljuna, odnosno Pepe?

 

Najjednostavnijim riječnikom objašnjeno - institucija i ikona među labinskim glazbenicima i štovateljima scene. Lik koji se kroz preko 30 godina aktivnog glazbenog rada pojavio u nebrojeno mnogo projekata, surađivao s bezbroj nekadašnjih i još uvijek aktivnih glazbenika. Čovjek koji je vlastitom gitarom, glasom i dobrom voljom gotovo oduvijek bio pozitivna nit vodilja glazbenicima bivšeg rudarskog grada.

 

Pa zar nije vrijeme da se Ljuna, nakon gomile sjajnih suradnji s lokalnim muzikantima ali i jakim imenima istarske i regionaln scene poput Todora, Nole, Goribora, Brune Krajcara, Mauricia i Tatiane Giorgi te mnogih drugih, široj publici predstavi u verziji u kojoj je najbolji - kao Ljuna?

 

Pjesma "Pitanje časti" nastala je još davne 1984. godine, na samom početku kariejre, u jednoj od brojnih postava jednog od još brojnijih Ljuninih "matičnih" sastava, a svoju punu studijsku verziju i LIVE premijeru doživjela je na promocijskom koncertu povodom izlaska prve kompilacije labinskih nezavisnih bendova 2014. godine, praktički na svoj 30. rođendan! 

 

"Pitanje časti" pjesma je snimljena u legendarnom pulskom studiju "Partysan" u produkciji Deana Pavletića - Toneta, a glazbenici koji su "uskočili" u ovu studijski verziju Ljuninog pratećeg benda su Alen Špada (gitara), Goran Salvi (bubnjevi), Leon Brenko (klavijature) i Davor Milovan Billy (bass). 

 

Ovih je dana za ovu već sada legendarnu pjesmu dovršen dugo (i zasluženo) očekivani spot, u obliku animiranog filma o super anti-heroju, liku kakav je u biti i sam Ljuna! U spotu se SuperLjuna bori protiv korupcije, nezdrave prehrane i svih sustava osim Sunčevog, a dodatna zanimljivost je da animacije uključuju brojna poznata mjesta i lica istarske rock scene.

Autor spota je sve poznatiji majstor animacije Saša Đuračić - Sale Undertoon.

 

Prve promocije spota zakazane su za srijedu 9.12. (Rock caffe Pula) i četvrtak 10.12. (Rock caffe Labin), koji su uz savudrijski Bora Bora ujedino i pokrovitelji spota i promocijskih aktivnosti.

predrag ljuna glazba muzika rock caffe labin rock caffe pula promocija pitanje časti