Prometnica Trget- Raša: motociklist (29) u životnoj opasnosti, drugi lakše ozljeđen i alkoholiziran pobjegao s mjesta nesreće

Prometnica Trget- Raša: motociklist (29) u životnoj opasnosti, drugi lakše ozljeđen i alkoholiziran  pobjegao s mjesta nesreće

11.5.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na cesti Trget–Raša sinoć oko 19 sati u padu sa ''''suzukija'''' teške ozljede glave, od čijih je posljedica pao u komu, zadobio je 29-godišnjak iz Raše. Mladić se vozio s 45-godišnjakom također iz Raše kada su iz neutvrđenog razloga oba motociklista zajedno s vozilima pala na kolnik. Budući da 29-godišnjak nije koristio kacigu u padu je zadobio frakturu kosti lica te teške ozljede glave i nalazi se u komi u pulskoj Općoj bolnici.

Drugi vozač, koji je lakše ozlijeđen, nakon što je o nesreći obavijestio policiju pobjegao s mjesta događaja. Pronađen je nekoliko sati kasnije u Raši, a alkotestom mu je utvrđena koncentracija od 2 promila alkohola u krvi.

 

 

Zabrinjavajuća je činjenica da su od ukupnog broja nesreća ovoga vikenda u čak njih 12, odnosno 46 posto sudjelovali mopedi i motocikli. U tim je nesrećama stradalo 14 osoba, odnosno 64 posto od ukupnog broja stradalih u dane vikenda.

Talijanski je motociklist u nesreći kod Istarskih toplica izgubio život, još su četiri osobe teško ozlijeđene dok ih je devet zadobilo lakše ozljede. Talijan je drugi poginuli motociklist od početka godine na istarskim prometnicama, a u istom razdoblju prošle godine poginuo je jedan motociklist i jedan mopedist.

Budući da je ovoga vikenda čak u 68 posto nesreća, u kojima su sudjelovali motocikli i mopedi, uzrok bila nepropisna ili neprilagođena brzina, a kod dvojice vozača evidentiran je i alkohol, policija ponovno upozorava sve vozače spomenutih kategorija vozila da se pridržavaju propisa i pravila.

– Policija će u narednom razdoblju pojačano kontrolirati motocikliste i mopediste na koje apeliramo da prilagode brzinu vožnje uvjetima i stanju na cesti, da koriste zaštitne kacige te da im vozila budu tehnički ispravna i registrirana kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, kazao je Domagoj Fabijančić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske.

prometna nesreća motori teška tjelesna ozljeda alkoholiziranost raša trget motociklist