Proljetni Kup - Memorijal Peter Timar. Antonio Milevoj najbolji u klasi Laser 4.7, Leon Kalac treći!

Proljetni Kup - Memorijal Peter Timar. Antonio Milevoj najbolji u klasi Laser 4.7, Leon Kalac treći!

30.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Proteklog vikenda, od 28. do 29. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Proljetni Kup - Memorijal Peter Timar u Banjolama kraj Pule u organizaciji jedriličarskog kluba Vega. Na regatu se odazvalo 63 jedriličara iz Slovenije, Italije, Mađarske i Hrvatske. U klasi Optimist učestvovalo je 19, u klasi Laser 4.7 28 te u klasama Laser Radial i Finn po 8 natjecatelja. 

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Antonio Milevoj i Leon Kalac u klasi Laser 4.7 te Manola Miletić, Dino Kalac i Eugen Kulić Golja u klasi Optimist. Ukupno, u dva dana sve klase su odjedrile po tri plova, u subotu po buri od 20-tak čvorova i u nedjelju po maestralu od 7 čvorova.

Antonio Milevoj osvojio je prvo mjesto u klasi Laser 4.7 sa tri druga mjesta i ukupno 6 bodova ispred drugoplasiranog mađara Argay Balazsa sa 11 bodova. Leon Kalac osvojio je 3. mjesto sa pobjedom u zadnjem - trećem plovu. U klasi Optimist, Manola Miletić je u ukupnom poretku zauzela 13. mjesto i 3. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina, najbolji ulazak u cilj Manola je ostvarila u trećem plovu kada je u cilj ušla na izvrsnom 9. mjestu. Dino Kalac zauzeo je 16. a Eugen Kulić Golja 17. mjesto u ukupnom poretku.
 
 
 
 
JK Kvarner Rabac
 
 
 

jk kvarner regata jedrenje sportovi na vodi antonio milevoj leon kalac