Proljeće u gradu: Izbor najljepše okućnice i balkona

Proljeće u gradu: Izbor najljepše okućnice i balkona

6.4.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina te KP „1. maj“ Labin i ove će godine provesti akciju „Izbor najljepše okućnice i balkona“. Kandidature se zaprimaju u Turističkoj zajednici Grada Labina zaključno do 30. lipnja 2011. godine na broj telefona 052 855-560 i e-mail: tzg.labin@pu.t-com.hr, a trebaju sadržavati ime i prezime obitelji vlasnika balkona odnosno okućnice, točnu adresu i eventualno broj telefona.

 

Kandidature mogu davati mjesni odbori ali i sami građani.te Komisija za odabir najljepše okućnice odnosno balkona.

 

Komisiju za odabir sačinjavaju  tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Čeda Perko i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice je  ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te  poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

 

Za područje svakog mjesnog odbora dodijeliti će se po jedna nagrada i to u mjesecu kolovozu u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Labina. Nagrada za nagrađene vlasnike okućnica i balkona kao i prošle godine sastoji se od oslobađanje od plaćanja komunalne naknade na rok od 6 mjeseci i oslobađanje od plaćanja odvoza smeća na rok od 6 mjeseci te statue „Garofula“ – rad akademskog kipara Josipa Diminića.

 

Ujedno, Turistička zajednica Grada Labina poziva sve zainteresirane da se najkasnije do 15. svibnja 2011. godine dostave kandidaturu za akciju Zeleni cvijet 2011. za najljepšu "Okućnicu privatne kuće" ili "Balkon privatne kuće ili stambene zgrade".

 

Foto: arhiva TZ Ivanić Grada

 

najljepša okućnica okućnica prvi maj labin hortikultura