Projekt Grada Labina među tri najbolja u Europi!

Projekt Grada Labina među tri najbolja u Europi!

15.4.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ekološki stručnjaci žirija Europskog tjedna za smanjenje otpada (EWWR) nedavno su održali online sastanak i izabrali finaliste kampanje za smanjenje otpada na razini Europe za 2019. godinu. Od ukupno 80 nominacija, 16 kreativnih i dojmljivih projekata ušlo je u finale i uži izbor u 5 kategorija.

Grad Labin i projekt Zelene navike za održivu Labinštinu ušli su među tri najbolja projekta u Europi u kategoriji projekata javnih uprava, ističući se nizom aktivnosti u svrhu podučavanja svojih mlađih i starijih stanovnika o sprečavanju otpada, uključujući dizajniranje dječje knjige, postavljanje kazališne predstave, organiziranje izložbe za umjetnost i prikaz mjesta na televiziji i radiju.

Podsjetimo, Grad Labin se u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“ priključio se obilježavanju Europskog tjedna smanjenja otpada (EWWR). Inicijativa je to koja promiče provedbu aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadu, te potiče širok spektar javnosti (javne vlasti, privatne tvrtke, civilno društvo kao i same građane) na uključivanje.

Nositelj projekta Zelene navike za održivu Labinštinu je Grad Labin, a projekt je obuhvaćao područje Grada Labina te općina Kršan, Pićan, Raša i Sveta Nedelja. U sklopu projekta nastojalo se poboljšati nedovoljnu informiranost građana o postupanju s otpadom, nedovoljne količine odvojeno prikupljenog otpada, nedovoljan broj provedenih izobrazno informativnih aktivnosti i nedovoljan broj obuhvaćenih ciljnih skupina na području Labinštine.

Veliko priznanje koje su stručnjaci iz žirija Europskog tjedna za smanjenje otpada uputili Gradu Labinu uvrštenjem među finaliste dodatna su potvrda kvalitete provedenih edukativnih aktivnosti i poboljšanju cjelovite slike o gospodarenju otpadom. Kasnije ove godine biti će proglašeni i pobjednici u svim kategorijama.zelene navike eokoški projekt ekologija održiva labinština otpad europski tjedan za smanjenje otpada