Program međusektorske suradnje i profesionalne orijentacije i u OŠ Ivo Lola Ribar

Program međusektorske suradnje i profesionalne orijentacije i u OŠ Ivo Lola Ribar

7.11.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Centar za mlade u Puli i udruga CINAZ iz Zadra pokrenuli su Program međusektorske suradnje i profesionalne orijentacije s ciljem povećanja kvalitete usluga profesionalnog informiranja te podizanja razine profesionalnog informiranja na višu razinu primjenjivosti i dostupnosti. Korist od ovog programa osjetit će učenici i njihovi roditelji koji će na jednom mjestu imati sve relevantne informacije važne za profesionalni izbor.

Program je podijeljen u dva dijela: informiranje i edukacija. U sklopu Centra za mlade u Puli tijekom studenog 2008. bit će organizirana dežurna služba gdje će učenici i roditelji dobiti sve potrebne informacije važne za profesionalni izbor, a na raspolaganju su ponedjeljkom i četvrtkom od 14 do 17 sati.

Edukacija je kroz radionice, pak, usmjerena direktno prema učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, a tijekom studenoga i prosinca 2008. radionice će se održavati u osnovnim školama Šijana, Veruda i Kaštanjer iz Pule te osnovnoj školi Ivo Lola Ribar iz Labina.

Program međusektorske suradnje i profesionalne orijentacije financijski podupiru Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Istarska županija i grad Pula.

OŠ Ivo Lola Ribar Program mladi Centar za mlade profesija profesionalna orijentacija