Program Kina Labin za listopad

Program Kina Labin za listopad

6.10.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Obavještavamo cjenjene posjetitelje da je filmski program u Kinu Labin u listopadu pripremljen i u tijeku, a nakon otklonjenih poteškoća s serverom projektora te se zahvaljujemo publici na razumijevanju.

U listopadu vas očekuju 32 projekcije ukupno 21 filma. Kino Labin kao punopravni član Kino mreže tijekom listopada uključio se u obilježavanje Randez-vous au cinema koji je održava 9. godinu. Ovogodišnji filmski rendez-vous održat će se od 15. rujna do 15. listopada u 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske. Program je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, a uključuje pet filmova: nezaboravni francuski klasik te četiri žanrovski raznovrsna recentna naslova. U Kinu Labin imate prilike još pogledati animirani Dilili u Parizu te kultni horor Demoni, oba u četvrtak 12.listopada.

Krajem listopada u kinu se tradicionalno obilježava Svjetski dan audiovizualne baštine (27. listopada)u suradnji s Kino mrežom te Hrvatskim državnim arhivom - Hrvatskom kinotekom. Program se ove godine održava od 26. do 29. listopada (četvrtak-nedjelja). Ove godine obilježava je naglasak stavljen na Filmske uspješnice 80-tih, gdje su izabrana tri naslova: Servantes iz malog mista (1982.), Oficir s ružom (1987.), Glembajevi (1988.) a uz njih je u programu i dječji film Izgubljena olovka (1960.) U Kinu Labin moguće je pogledati sve filmove osim Glembajevih. Gledanje filmova u sklopu navedenih programa se ne naplaćuje!

Program za vikend

Ovog vikenda možete pogledati Vrapčić Richard 2, u tri termina, petak 6.10., subota 7.10. i nedjelju 8.10. s početkom u 18.00 sati tj u 17.00 sati. U novoj animiranoj avanturi cijela obitelj će moći uživati u Richardovom putovanju od pernatog autsajdera do ptičjeg heroja. Kiki će pokazati nove disko plesne pokrete koje ne smijete propustiti, Olgin imaginarni prijatelj Oleg će dobiti svoj glas, a Richard možda pronađe i ljubav u drskoj vrapčici Samiji, vođi slatke, pernate bande vrabaca.

U kasnijem terminu u petak i subotu prikazujemo horor Slagalica strave X s početkom u 20.00 sati. Radnja je smještena između događaja iz Spirale straha I i II, bolesni i očajni John putuje u Meksiko na rizičan i eksperimentalan medicinski postupak u nadi da će pronaći čudo za izlječenje svoje bolesti – no otkriva da je cijela operacija prevara namijenjena iskorištavanju najugroženijih. S novim ciljem, zloglasni serijski ubojica vraća se svom zanatu, boreći se protiv prevaranata na svoj prepoznatljiv način kroz podmukle, poremećene i lukave zamke. Dobna preporučena granica zagledanje filma je 15 godina.

Nedjelja (kasniji termin) je rezervirana za Kreatora koji igra u 19.00 sati. Film je smješten pedeset godina u budućnost u kojoj se vodi rat između čovječanstva i umjetne inteligencije, Kreator je vizualno zapanjujući i potpuno originalan. Ovaj epski bezvremenski blockbuster pita se što to uistinu znači biti čovjek. Dobna preporučena granica zagledanje filma je 12 godina.

Ulaznice je moguće nabaviti 30 min prije početka projekcije na blagajni kina ili izvršiti rezervaciju ulaznice na kino-labin@uciliste-labin.hr. Sjedala nisu numerirana.

Napomena za posjetitelje: Radimo u punom kapacitetu dvorane. Molimo da ne unosite grickalice i piće osim onog koje se može kupiti na aparatu. Ograničen je unos gaziranih pića u kino salu. Nakon projekcije molimo da počistite za sobom i smeće odložite u za to predviđene kante. Korištenje mobitela za vrijeme projekcije nije dozvoljeno, kao ni nedolično ponašanje, pravljenje buke i ometanje ostalih gledatelja. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Prilozi
kino labin program kultura pou labin