PRODAJA NEKRETNINE - Samostalno ili uz pomoć agenta?

PRODAJA NEKRETNINE - Samostalno ili uz pomoć agenta?

3.6.2019. // LC Promo // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Imate nekretninu i/ ili zemljište koje želite ili planirate prodati, ali niste sigurni koja opcija Vam je pametnija i isplativija? 

ALEA tim je odlučio podijeliti sa Vama svoje dugogodišnje iskustvo na tržištu nekretnina, te Vam pružiti informacije i savjete koje biste svakako trebali uzeti u obzir kada se nađete pred takvom odlukom:

Prodaja nekretnine nije nimalo jednostavan proces i potrebno je znati odgovore na ova pitanja da bi Vaša prodaja bila uspješna:

1. Kolika je vrijednost Vaše nekretnine?

Prodaja nekretnine nije nimalo jednostavan proces i potrebno je znati odgovore na ova pitanja da bi Vaša prodaja bila uspješna: 

- podcjenjivanju vlastite imovine – osoba nije svjesna stvarne vrijednosti nekretnine i prodaje ju daleko ispod realne cijene 

ili 

precjenjivanju vlastite imovine - osoba koja prodaje nekretninu često dodaje emocionalnu vrijednost nekretnini, koja nije realna i na taj način oduzima sama sebi mogućnost za prodaju koju želi ostvariti. 

Temelj za brzu i uspješnu prodaju Vaše nekretnine je znati postaviti OPTIMALNU cijenu nekretnine u odnosu na zakone i kretanja tržišta u trenutku prodaje. 

ALEA tim ažurno i predano prati zbivanja i promjene na tržištu nekretnina i tu smo da Vam damo sve potrebne informacije i pomoć po tom pitanju!


2. Da li provizija koju plaćate agenciji smanjuje cijenu Vaše nekretnine i Vašu dobit u konačnici?

Osoba koja prodaje nekretninu najčešće smatra da će dobiti više novca za svoju nekretninu ako izbjegne proviziju koju agencije naplaćuju za svoje usluge 

– međutim praksa pokazuje da profesionalna i pravna pomoć u samom startu koštaju daleko manje nego kada nastupe komplikacije! 


3. Koliko ste stvarno upoznati sa zakonima Republike Hrvatske koji se odnose na kupoprodaju nekretnina i druge povezane zakone? 

Osoba koja prodaje nekretninu često nije dovoljno upućena u pravne i legalne segmente koji moraju biti sprovedeni po točno određenom redoslijedu i zakonskim propisima, u suprotnom osoba se može naći u velikim problemima i rekli bismo „neobranom grožđu“. A da ne govorimo o stalnim izmjenama i dopunama naših zakona. 

ALEA tim ima iskustvo, znanje, stručnost, te suradnju sa odvjetničkim uredima i ostalim institucijama koje su bitne i nezaobilazne u procesu kupoprodaje nekretnine – Vi štedite Vaše neprocjenjivo vrijeme i novac, a nama je to posao!


4. Na što Vi možete računati ako svoju nekretninu povjerite ALEA timu?

a) Kvalitetan marketing

- najbitnija je karika između Vaše nekretine i KUPCA – 

Prodavatelj se često ne razumije dovoljno u svijet marketinga i njegova pravila, te se na taj način izlaže riziku da njegova nekretnina prođe potpuno nezamijećeno od strane kupca.

- Također, kvalitetan marketing često iziskuje i znatne svote novca koje si Prodavatelj u tom trenutku ne može priuštiti.


b) Uspješno dugogodišnje iskustvo, stručnost, profesionalnost i neprocjenjive savjete

– Nama je to posao i radimo ga sa velikim zadovoljstvom!!!

- Vama je to obaveza i briga koju trebate riješiti.


Promislite o slijedećem:

- Nisu svi kupci uistinu kupci – to znači da se može dogoditi da jako veliki broj kupaca dođe pogledati Vašu nekretninu prije nego se netko od njih i odluči na kupnju. 

– Imate li vremena, volje i strpljenja da se javljate na telefon i po nekoliko puta dnevno i svaki put iznova opisujete svoju nekretninu potencijalnom kupcu, dogovarate razgledavanje nekretnine i vodite kupca u razgledavanje i tako sve dok ne prodate nekretninu?! 

- Jeste li Vi stvarno najbolja osoba za prodaju svoje nekretnine?

Iskusan agent za nekretnine posjeduje iskustvo, znanje i vještinu prodaje nekretnina i može vam dati neprocjenjive savjete koji će Vas odvesti do brze i uspješne prodaje!

- Vi želite svoju nekretninu prodati sami ali je kupac angažirao agenciju da zastupa njegove interese –ako Kupcu pomažu profesionalci, želite li Vi biti sami u tome ili želite da netko zagovara Vaše interese i da bude na Vašoj strani?


ALEA tim je tu za vas!  OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM –

Vaš ALEA tim: Silvija, Patricija i Masimo 😊alea neketnine nekretnine labin istra stanovi kuće zemljišta poslovni prostori