Problematika vodoopskrbe Grada Labina i Labinštine večeras na tematskoj sjednici labinskog Gradskog vijeća

Problematika vodoopskrbe Grada Labina i Labinštine večeras na tematskoj sjednici labinskog Gradskog vijeća

21.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na zahtjev oporbenog vijećnika, nezavisnog Mladena Bastijanića, a kojeg su potpisali kako oporbeni vijećnici, tako i većina vladajućih večeras će se održati tematska sjednica labinskog Gradskog vijeća na temu problematika vodoopskrbe Grada Labina i Labinštine.

Na sjednici će biti predstavljana Strategija razvoja vodoopskrbe i vodozaštite Labinštine, koju je pripremio tražitelj tematske sjednice Mladen Bastijanić. Bit će prikazani i dijelovi dokumentarnog filma „Voda – Esencija života“ te powerpoint prezentacija na temu „Vodoopskrbe Labinštine“.

U strategiji o kojoj će se večeras raspravljati Bastijanić je između ostalog istaknuo kako je njezin cilj da se korištenjem najbolje vode sa najboljih izvora u svakom trenutku u sustav vodoopskrbne daje najbolja voda. Strategija vodoopskrbe je podijeljena u tri faze, a cilj prve faze je uključiti izvor Bubić jama u osnovni izvor vodoopskrbe te ga preko nove infrastrukture cjevovoda i rezervoara spojiti na postojeći sistem.  

U drugoj fazi izgraditi rezervoar vode na Barčici, a u trećoj fazi izmijeniti azbestno-cementne (salonitne) cijevi. Strategiju vodozaštite podijelio je u dvije faze, u prvoj je vodozaštita izvora Fonte Gaja – Kokoti, a u drugoj vodozaštita svih izvorišta Labinštine.  

 

Bastijanić zaključuje kako bi ostvarenje ove strategiju omogućilo Labinštini da viškove vode nudi vodoopskrbi Istre, a na taj bi način Labinština bila jedan od glavnih čimbenika vodoopskrbe Istre. Sjednica, uz izravan prijenos na našem radiju počinje u 17 sati.

 

 

 

 

voda kokoti vodovod labin mladen bastijanić gradsko vijeće vodoopskrba fonte gaj