Primjer ljudske bahatosti i vandalizma. NA RIVI u Plomin Luci NETKO OTPILIO NOVOZASAĐENA STABLA

Primjer ljudske bahatosti i vandalizma. NA RIVI u Plomin Luci NETKO OTPILIO NOVOZASAĐENA STABLA

31.8.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na privezištu za čamce u Plomin Luci netko je ispilio dva novoposađena stabla, javlja nam čitatelj koji je redakciji poslao i fotografiju kao "primjer ljudske bahatosti i vandalizma.

Čitatelj Robert Stepčić je podsjetio da je po izgradnji privezišta za čamce u Plomin Luci općina zasadila drvorede, otprilike 130 stabala (ili biljaka) prilagođenih rastu uz more, stoga su dobro napredovala.

No pojedinci to ne cijene i ne prihvaćaju već radi svoje komocije, lakšeg pristupa brodici, dva stabla jednostavno posijeku. Stabla su veliki ukras i prije svega privezištu daju poseban efekt. Kada bi svi vlasnici brodica isto razmišljali i sva stabla posjekli kao što je to učinio ovaj pojedinac, čemu bi to vodilo, kakav nivo svijesti je potreban za takvo djelo?, pita se naš čitatelj. "Pošto je od sječe stabala prošlo barem dva mjeseca i na istom mjestu nisu posađena nova stabla za vjerovati je da općinski organi odnosno komunalni redar nije reagirao što je zabrinjavajuće, zaključuje.

atražili smo stoga za komentar Romana Carića, načelnika općine Kršan.


- Nemamo saznanja o sječi stabala. Nitko od mještana nije "dojavio" sječu. Ovo nažalost nije jedini slučaj vandalizma i uništavanja općinske imovine od strane obijesnih pojedinaca. Komunalni redar poduzima mjere iz svog djelokruga i doslovno u trenu izlazi na teren po zaprimanju bilo kakvih saznanja ili dobivanju informacija bilo putem službenom e-maila ili drugih sredstava komunikacije, kazao je Carić u vezi sječe stabala u Plomin Luci dodavši da će općina pristupiti daljnjim mjerama sukladno zakonu.


Branko BIOČIĆ 

Sječa vandalizam plomin luka