Prijem za sudionike 3. Orchestra festivala u Rapcu

Prijem za sudionike 3. Orchestra festivala u Rapcu

12.6.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić danas je u prostorijama Grada Labina upriličio prijem za predstavnike sudionika 3. Orchestra festivala u Rapcu.

Prijemu su uz predstavnicu organizatora, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina, Melitu Lasek Satterwhite nazočili ravnatelj Umjetničke škole ZUŠ Hostivar iz Praga, Jiri Starek, ravnateljica Glazbene Škole Vrhnika iz Slovenije, Dominika Naveršnik te predstavnici glazbene škole F. List iz mađarskog grada Baje, profesorice Hilda Sečenji i Tamara Kovacs Birkas te dirigent Huzsvay Gyorgy.   

Ravnateljica Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, Melita Lasek Satterwhite upoznala je prisutne sa važnošću razmjene iskustva između škola što je od neprocjenjive važnosti za budući ali i dosadašnji rad.

 „Posao je to koji možemo nazvati i vašim pozivom jer se vidi ogromna ljubav uložena u rad s djecom, a koji ujedno doprinosi i značajnoj promociji našeg grada te je od iznimne važnosti za cijelu zajednicu, i hvala vam na tome. U pripremi je glavni projekt rekonstrukcije zgrade Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, koji će nam omogućiti prijavu na natječaj za energetsku obnovu, kako bi ova zgrada zasjala u svjetlu koje zaslužuje, a vrijedni učenici i profesori dobili neusporedivo bolje uvjete rada. “- naglasio je Gradonačelnik.

Treći međunarodni Rabac Orchestra Festival, u organizaciji Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, održat će se u srijedu i četvrtak, 12. i 13. lipnja  na Rivi u Rapcu s početkom u 19,00 sati pa do kasno u noć. Nastupit će puhački, harmonikaški, tamburaški, udaraljkaški i mješoviti komorni i simfonijski orkestri iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Češke. Prošetajte se rivom ili sjednite na kavu i sok i uživajte u izvedbama više od 350 mladih glazbenika

uš matko brajša rašan prijem valter glavičić melita lasek sutterwhite festival