Prijem za najuspješnije labinske sportaše

Prijem za najuspješnije labinske sportaše

25.1.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić sa zamjenicom Federikom Mohorović Čekada i tajnikom Sportske zajednice Sinišom Verbancem, primio je u četvrtak 24. siječnja labinske sportaše osvajače državnih i europskih medalja, te državne reprezentativce u svojim sportovima u 2017. godini.

Grad Labin se može pohvaliti zaista velikim brojem uspješnih sportaša ovoga kalibra. Stoga, prisutni na primanju kod Gradonačelnika bili su: 

Fran Mileta – državni kadetski reprezentativac u rukometu, 
Ivana Knapić – višestruka prvakinja Hrvatske u atletici te reprezentativka Hrvatske, sa trenerom Ervinom Kiršićem
Nives Jelovica i Tanja Grubiša iz BK „Labin“ – europske prvakinje u boćanju u dresu reprezentacije, te ekipne i pojedinačne prvakinje Hrvatske, sa predsjednikom kluba Dinom Škopcem,
Alen Paliska – tajnik SRK „Alba“, osvajača srebrne medalje na prvom ekipnom PH U TRAILU
Petar Dundara, Paola Širol i Ricardo Bolterstein sa trenerom Vedranom Pizentićem iz Judo kluba Ippon – osvajači državnih medalja
Marino Faraguna prvak Hrvatske i reprezentativac sudionik SP, te Alan Tursunović – trostruki prvak Hrvatske, sa trenerom Bepijem Faragunom Iz kickboxing kluba „Budokai Labin.

Zbog neodgodivih obaveza Filip Grbić i Roko Brenković iz kickboxing kluba, atletska reprezentativka Barbara Belušić, te trener boćarske reprezentacije i BK Labin, Romano Grižančić nisu prisustvovali prijemu.

 Čestitam vam na svemu što ste postigli! Danas ovdje ima uzrasta od šestog razreda osnovne škole pa do zrelih godina, i to je ta priča, kakva baš treba biti. Grad Labin čini sve što je u mogućnostima da poboljšamo sportsku infrastrukturu u gradu, pa smo tako dobili prekrasan SC Franko Mileta, a u vrlo skoro vrijeme našim ćemo sjajnim boćaricama omogućiti da imaju puno bolje uvjete za rad jer je u proračun ušao projekt natkrivanja boćališta Šćiri. Nadam se da će vas iduće godine na ovom prijemu biti još više, a znamo da kad s ljubavlju i strašću radite i trenirate, rezultati ne mogu izostati. – izjavio je Gradonačelnik

Zamjenica Gradonačelnika priznala je kako ima tremu govoriti pred mladim ljudima koji su postigli tako velike sportske uspjehe. Zahvalila im je što na najbolji mogući način predstavljaju Labin, te obećala i daljnje ulaganje Grada u sport i mlade jer je ulaganje u sport - ulaganje u zdrav život, a ulaganje u mlade, ulaganje je u budućnost našega Grada. 

Tajnik SZGL Siniša Verbanac zahvalio je Gradu Labinu na praćenju sporta, a pogotovo na ulaganju u sportsku infrastrukturu u protekle dvije godine, te naglasio kako je Sportskoj zajednici najvažnija masovnost u sportu tj. što više djece i mladih koji se bave sportskim aktivnostima, a ovakvi rezultati dolaze samo kao šlag na kraju.

Riječ su dobili i sportaši koji su svi redom zahvalili Gradu i Sportskoj zajednici na praćenju sportskih udruga, te pohvalili nove sportske objekte u gradu: atletsku stazu na stadionu i Sportski centar Franko Mileta.

Svim sportašima uručen je prigodni poklon, uz želje za još bolje sportske rezultate u novoj godini.

prijem grad labin valter glavičić sportaši sport uspjeh