Prijem za Gradsko vijeće mladih Grada Labina

Prijem za Gradsko vijeće mladih Grada Labina

12.12.2014. // Istarska županija // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U sjedištu Istarske županije, u Puli, zamjenica istarskog župana Viviana Benussi jučer, 11. prosinca 2014. godine, upriličila je prijem za mlade vijećnice i vijećnike Gradskog vijeća Grada Labina, iz Osnovne škole Matije Vlačića, Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i Srednje škole Mate Blažine.

Zamjenica Benussi zaželjela je mladima dobrodošlicu te ih je pohvalila za rad i angažman u Gradskom vijeću mladih Grada Labina. Osvrnula se, također, na jučerašnji Međunarodni dan ljudskih prava naglasivši kako je njihovo poštivanje od presudne važnosti. Slobode govora i mišljenja, te rodna ravnopravnost, naglasila je zamjenica župana, visoko se vrednuju u Istarskoj županiji.

Učenici su, pak, predstavili europski projekt „Team line“, za kojeg su dobili 60 tisuća eura putem programa Mladi na dijelu.

 

Projekt se bavi digitalnim nasiljem, a u uskoro će biti predstavljen široj javnosti kroz promotivni spot. U sklopu projekta, učenici su posjetili Norvešku gdje su upoznali praksu rada tamošnjeg Gradskog vijeća.

 

 

istarska županija savjet mladih grada labina projekti team line