Prijem za gimnazijalca Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici

Prijem za gimnazijalca Karla Frankolu, državnog prvaka u matematici

6.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Raška općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein priredila je danas prijem za srednjoškolca Karla Frankolu iz Raše, državnog prvaka u matematici. 

Učenik drugog razreda opće gimnazije SŠ Mate Blažine Labin za ovaj uspjeh proteklih je dana primio dva priznanja: na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „Oskar znanja“,  a u sjedištu Hrvatske elektroprivrede nagradu „Imam žicu!,“ koju ova tvrtka tradicionalno dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike.

„Ovo su pravi dosezi, lijepi trenuci ponajprije za tebe, ali i za Rašu, koju široko promoviraš. Ovo je tvoj put, ostani na njemu“, poručila je Karlu općinska načelnica. Prigodno ga je darovala tablet računalom i zavičajnom knjigom.

Karlo je odličan đak, s prosjekom 5.0, svestran. Ove je godine osvojio i drugo mjesto na državnom prvenstvu u informatici. Lani je bio drugi na državnom natjecanju u informatici i treći u matematici, a bilježi uspjehe i u engleskom jeziku.

„Kada krenu natjecanja, bude malo gusto, ali sve se stigne. Ostane vremena i za zabavu“, skromno je komentirao Karlo.

Dopunila ga je njegova mentorica, profesorica Ticijana Šumberac, kazavši: „Iza ovakvog uspjeha vrijednog divljenja stoji ogroman trud. Često se natjecanja održavaju u kratkom vremenskom razdoblju, pa treba pohvatati sve redovne školske obveze i istodobno se dodatno pripremati. Karlo je svima mjerilo u razredu da li je neki ispit bio doista težak“.

Ravnatelj SŠ Mate Blažine Čedomir Ružić naglasio je da sve više učenika škole sudjeluje na raznim natjecanjima, postižući odlične rezultate, zahvaljujući i kvalitetnom radu mentora. „Ovo su naše zvijezde koje nas vuku naprijed“, zaključio je.
 
 
 
 
 

čedomir ružić matematika državno natjecanje prijem karlo frankola