Prijem povodom Dana civilne zaštite

Prijem povodom Dana civilne zaštite

27.2.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama Grada Labina danas je upriličen prijem za predstavnike civilne zaštite sa područja Grada Labina i općina Labinštine. Predstavnike je primio gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i njegov zamjenik Zoran Rajković  uz prisustvo načelnika općine Raša Josipa Knapića.

Zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković čestitao je Dan civilne zaštite svim pripadnicima civilne zaštite i djelatnicima žurnih službi te je napomenuo kako se Dan civilne zaštite obilježava u Republici Hrvatskoj od 1992. godine. Uloga civilne zaštite bitna je u sigurnosti društvene zajednice. To se odnosi na zaštitu prvenstveno ljudi, ali i okoliša i imovine, uključujući kulturnu baštinu.

 

Zapovjednik Zapovjedništva civilne zaštite Boris Rogović osvrnuo se na proteklu godinu te napomenuo da u sustavu civilne zaštite posebno mjesto zauzimaju čelnici lokalne samouprave. Grad Labin uz Zapovjedništvo ima ustrojene postrojbe opće i specijalističke namjene. Temeljni dokument koji regulira civilnu zaštitu je Procjena ugroženosti stanovništva te kulturnih i materijalnih dobara koji je u Gradu Labinu donesen 2004. godine, a na kojeg se nadovezuju provedbeni dokumenti Plan civilne zaštite  i Plan spašavanja . Gradsko zapovjedništvo Civilne zaštite ima 5 članova Zapovjedništva, a postrojba civilne zaštite opće namjene Grada Labina broji 35 obveznika

dan civilne zaštite prijem demetlika boris rogic