Prihvaćen drugi rebalans proračuna u Općini Kršan

Prihvaćen drugi rebalans proračuna u Općini Kršan

25.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na sinoćnjoj sjednici općinskog vijeća Kršana vijećnici su prihvatili drugi ovogodišnji rebalans proračuna, čime se prihodovna i rashodovna strana proračuna povećava za 640.000,00 kn pa je tim ciljanim izmjenama i dopunama Proračuna planirano povećanje ukupnog prihoda na visinu od 30.031.61,91 i rashoda na visinu od 25.523.750,00 kn. S obzirom na dosadašnje spoznaje i  očekivanja do kraja godine prednost se dalo završetku onih projekata za koje je izgledno da će biti završeni.

 

Tako se preraspodjelom, 1.000.000,00 preusmjerilo u korist završetka vodospreme u Plominu, umjesto završetka Doma kulture u Kršanu, s obzirom da je tu zapelo u nabavci  krucijalno važnog betona. Uz to, do kraja godine investirat će se u završnu fazu izvedbenih projekata kao što su, kaže načelnik Valdi Runko: (ton – Valdi Runko). A uz izvedbene projekte, financirat će se i idejni projekt za izgradnju centra samoniklog bilja u Kršanu, u visini od 50 000 kuna.

 

 

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan predstavljen je izvještaj o izvršenju proračuna za razdoblje prvih šest mjeseci tekuće godine. Kakvi su bili prihodi i rashodi govori načelnik Valdi Runko: (ton – Valdi Runko1). Napomenuo je Valdi Runko kako potraživanja iznose 630 000 kuna, od čega tri najbitnije stavke, zakupnina, komunalna naknada i obračun prodaje stanova čine 70 % ukupnih potraživanja. Usporedio je Runko ovaj iznos sa sredstvima za isplatu godišnjih stipendija.

 

 

 

kršan općina kršan proračun rebalans valdi runko