Prigodno obilježen završetak projekta Uspostava poduzetničke zone Barban – Krvavci III

Prigodno obilježen završetak projekta Uspostava poduzetničke zone Barban – Krvavci III

3.12.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Poduzetnička zona Barban – Krvavci najvažniji je strateški i razvojni gospodarski projekt Općine Barban. Ovaj projekt temelj je razvoja malog i srednjeg poduzetništva koji već sada donosi nova radna mjesta. Uspostavom zone najviše se utječe na podizanje kvalitete poslovanja te na pružanje potpore za rast i razvoj lokalnih poduzetnika. U petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 11 sati prigodno je obilježen završetak EU projekta Uspostava poduzetničke zone Barban – Krvavci III. Uz goste i prigodni program prerezana je vrpca u čast završetka ovog projekta te uspješne suradnje s partnerima.


Projektom se nastoji podržati poduzetničke aktivnosti, povećati mogućnosti zapošljavanja te tako i  povećati ukupne poslovne rezultate poduzetnika u općini Barban i na urbanom području Pula.


U okviru projekta provedena je izgradnja infrastrukture unutar poduzetničke zone Barban – Krvavci III. Zemljišta u poduzetničkoj zoni dobivaju tako novu dodanu vrijednost te se na kvalitetniji način iskorištava njihov potencijal. Projekt je obuhvatio izgradnju odgovarajuće komunalne infrastrukture unutar zone, odnosno izvedbu prometnih površina i nogostupa, vodovodne mreže i oborinske odvodnje te javne rasvjete i DTK mreže.


„Ulaganje u poduzetničke zone učinkovito su sredstvo za poticanje poduzetničkog rasta i razvoja, općeniti razvoj intelektualnih potencijala, a osim toga uspostava poduzetničke zone kao učinak ima i povećanje gospodarske aktivnosti i smanjenje nezaposlenosti,“ izjavio je na otvorenju načelnik Općine Barban Dalibor Paus.O projektu: 

Početkom provedbe predmetnog projekta, smatra se datum 04.02.2014. godine. Predviđeno trajanje provedbe projekta je do 4.12.2022. godine. Dana 26.10.2021. godine potpisan je ugovor sa izvođačem radova Cesta d.o.o., a radovi su započeti dana 05.11.2021., a potpuno dovršeni dana 08.08.2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta: 8.211.779,86 kuna, dok je od toga bespovratnih EU sredstava 85% odnosno 6.980.012,88 kuna. 

 

 

Projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz operativni program Konkurentnost i kohezija


barban istra hrvatska industrijska zona otvaranje