Prezentiran projekt E-grad koji će omogućiti bolju komunikaciju građana i gradske uprave(Audio)

Prezentiran projekt E-grad koji će omogućiti bolju komunikaciju građana i gradske uprave(Audio)

23.7.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika prezentirao je jutros u prostorijama Grada Labina projekt Labin e-grad. E-Labin je novi izazovni projekt koji predstavlja inovativni pristup unapređenja komunikacije unutar lokalne samouprave, te između građana i lokalne samouprave. Podržava ga softverski intranet i internet sustav koji omogućava unapređenje efikasnosti javne uprave, brže obavljanje poslova i radnih zadataka, a što je najvažnije, pružanje usluga građanima putem interneta. Projekt će omogućiti građanima pristup informacijama o svim projektima lokalne samouprave, čime se poboljšava ne samo komunikacija već i kvaliteta planiranja.

 

Otvaranje lokalne samouprave putem modela E-Labin vodi transparentnijem rješavanju lokalnih pitanja. Inače, Grad Labin kandidirao je projekt E-Labin Europskoj komisiji, odnosno fondu Europske Unije za istraživanje i razvoj. O samom projektu E-grada gradonačelnik je poručio (Prilog Demetlika-Zaključak). U sklopu projekta jučer je u Starome gradu instaliran Hot Spot, odnosno bežićni besplatni pristup internetu posebice portalima Grada Labina i Turističke zajednice Grada Labina bez ograničenja, dok je pristup ostalim sadržajima limitiran na 15 minuta. Uspostavom novog sustava nastojati će se educirati sve građane počevši od predškolskog uzrasta (Prilog Tulio Demetlika)

 

Kako projekt E-grada djeluje u sklopu projekta Labin-Zdravi grad prezentaciji je prisustvovala i koordinatorica Labin-Zdravog grada, Eni Modrušan koja je poručila (Prilog Eni Modrušan). Kao partner na projektu E-grada radio je i Boris Krstanović, direktor tvrtke Multilink iz Rijeke i predsjednik saveza hrvatskih klastera informatičke tehnologije, zadovoljan je suradnjom sa Gradom Labinom te cjelokupnim projektom E-grada. Posebno je pohvalio mogućnost interakcije između građana i gradske uprave.(Prilog Boris Krstanović).

e-grad Multilink Eni Modrušan Demetlika komunikacija Boris Krstanović internet intranet Labin Labin zdravi grad EU