Prezentacija novih službenih stranica Grada Labina - www.labin.hr

Prezentacija novih službenih stranica Grada Labina - www.labin.hr

10.11.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U srijedu 11.XI. u Malom kazalištu (Circolu) u starom gradu Labinu održati će se prezentacija novih službenih stranica Grada Labina (www.labin.hr). Stranice, koje su bazirane na besplatnom sustavu za upravljanje sadržajem otvorenog koda Drupalu izradila je labinska tvrtka Novatec d.o.o., dok je design odradila riječka tvrtka Multilink, koja je i nositelj ukupnog projekta "e-Labin".

 

Službeno priopćenje Grada Labina:

"Grad Labin prošle je godine započeo sa novim izazovnim projektom  „e-Labin“  sa ciljem povećanja zadovoljstva građana radom Gradske uprave i uslugama komunalnih poduzeća, te u cilju boljeg informiranja javnosti i poboljšanja komunikacije s građanima. Kroz projekt „e-Labin“ omogućiti će se efikasniji rad Gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, otvoriti će se interaktivni komunikacijski kanali s okruženjem te pružati e-usluge.
Prva faza projekta je završena te tom prigodom pozivamo sve zainteresirane građane Grada Labina na prezentaciju novih službenih stranica Grada Labina u srijedu, 11. studenog 2009. godine u 17,00 sati u Malo kazalište, Stari grad Labin. Prezentaciju novog portala www.labin.hr održati će predstavnici izvođača radova Systec d.o.o. iz Labina i predstavnici Grada Labina."

 

Iz Glasa Istre 12.11.

Demetlika kaže da želi dvosmjernom komunikacijom razuvjeriti građane koji misle da je gradonačelnik bogomdan i da ne mogu sudjelovati u upravljanju Gradom. Interakcija će, međutim, znatnije biti ostvarena u nastavku «e-Labina», kada bi portal trebao prerasti u uslužni (e-usluge). Trenutno se može putem obrazaca slati pitanja gradonačelniku ili preuzeti formulare za zahtjeve vezane uz gradnju.

Putem geografskog informacijskog sustava (GIS-u), koji nije dovršen, moguće je provjeriti i je li nečija parcela u građevinskom području. "Na idućoj stepenici projekta omogućit ćemo korisnicima da preko broja katastarske čestice odmah dobiju sve relevantne prostornoplanske podatke te one o komunalnom doprinosu i naknadi, što će olakšati posao i potencijalnim investitorima", pojasnila je Anamarija Lukšić, pročelnica resornog gradskog odjela. (I. R.)

 

Urednik Tulio

Odakle potreba labinskom gradonačelniku Tuliju Demetliki da, eto i tijekom ovakvih web-svečanosti, paušalno proziva medije - koji su i inače njegova redovna mušterija - za okretanje žutilu?

Zašto mu je pretijesna gradonačelnička fotelja i ona urednika gradskog portala? Bio je previše opijen, ne Martinjem, već poslovnim trijumfom? Upitnici se množe jer koju to, pobogu, za čitatelje važnu vijest iz gradske uprave Labina - koja je, istina, novinarima kudikamo dostupnija nego u nekim drugim istarskim sredinama - nismo objavili? Za što smo to uskratili građane? Naša knjiga žalbi vazda je otvorena. Kao i vrata redakcije. Pa pišemo o problemima gradana s gradskom upravom ili komunalnim poduzećima.

I Demetlika to zna. A, ako ispod tog svog "žutog kartona" skriva želju da mu novine budu džuboks - da, naime, pišu noćas za njegovu dušu - e, onda neka ipak ukuca www.labin.hr. Igor RADIĆ

 

 

 

Sa Radio Labina 12.11.

Uvjeren je da je Poglavarstvo 2008. godine donijelo ispravnu odluku (Prilog Tulio Demetlika). U nastavku Demetlika je istaknuo kako je prvi i osnovni cilj novoga portala povećati zadovoljstvo građana radom gradske uprave koja je u bivšem sistemu percipirana kao zatvoreni birokratski sistem. U projekt su uključeni i svi subjekti sa područja grada Labina. Na portalu će građani dobiti pravovremene i točne informacije jer gradonačelnik ističe da ponekad nije zadovoljan radom nekih medija koji nerijetko plasiraju senzaciju kako bi povećali tiražu, a u drugi plan stavljaju teme iz gospodarstva. Nadalje je izdvojio (Prilog Demetlika-web).

Cjelokupni projekt  realizirati će se u tri godine, a u isti će se utrošiti oko 2 milijuna kuna. U konačnosti umrežen će bit cijeli Labin te će se primjerice iz vlastite sobe putem interneta moći vidjeti grobno mjesto na Gradskom groblju. Na portalu je trenutno postavljeno 300 fotografija te jednako toliko tekstova te prigodnih priloga i dokumenata.

U tijeku je i edukacija građana, a Stari grad i Zelenice imaju besplatan pristup internetu.

 

labin.hr grad labin labin službene stranice novatec systec multilink drupal e-Labin malo kazalište gradska uprava