Preko Marcilnice do kraja tjedna

Preko Marcilnice do kraja tjedna

2.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

LABIN - Sjeverni spoj Ulice Marcilnica sa Zelenicama, kojim se sada zaobilaze radovi na kolniku kod benzinske postaje, ostat će otvoren do kraja tjedna, a nakon toga asfalt će biti skinut sve do Dubrove, pa će se iz smjera Rijeke u Labin i obrnuto moći samo preko Vineža. Informaciju smo dobili danas od tvrtke Cesta Pula, izvođača radova.

Istovremeno će biti otvoren put do trgovačkog centra iz Istarske ulice, odnosno zatvoren sadašnji prilaz iz Zelenica. Rekonstrukcija raskrižja u kružni tok trebala bi biti gotova do kraja godine, ali dinamika ovisi o vremenskim uvjetima. U Cesti vele da će do tog roka nastojati položiti barem prvi sloj asfalta. Treća faza radova je obnova dionice od Dubrove do ulaza u Štrmac iz smjera Rijeke.

Trenutačno vozači ne moraju preko Marcilnice jer je zbog boljeg protoka vozila otvoren prolaz kroz gradilište. Na drugom cestovnom gradilištu u gradu, pretvaranju raskrižja ulica Zelenice i Alda Negrija u kružni tok, što također izvodi Cesta, nemaju izbora, nego moraju preko tucanika. Put kroz gradilište mijenja se svaka dva-tri dana, ovisno o zahtjevima radova, a prolazak se regulira semaforom. (R. S.)

radovi na cesti obavijest rekonstrukcija prometnica državna cesta D66 ina štrmac radovi vinež raskrižje za rabac kružni tok marcilnica