Pregled kod grudnog kirurga plaća samo Grad Labin

Pregled kod grudnog kirurga plaća samo Grad Labin

11.12.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Imaju li žene Općine Sveta Nedelja pravo na pregled kod grudnog kirurga koji dolazi u Dom zdravlja Labin. Pitao je to na posljednjoj sjednici Vijeća vijećnik SDP-a Branko Zulijani: (ton – Branko Zulijani). Kazao je on kako žene mamografski pregled mogu normalno obaviti, a načelnik Gianvlado Klarić je odgovorio: (ton – Gianvlado Klarić).

I istina je pregled kod grudnog kirurga, a kao nadstandard liječnih usluga, na labinskom Domu zdravlja omogućen je samo ženama s područja Grada Labina. Kako nam je pojasnio rukovoditelj Doma zdravlja dr. Davor Rimac do uslugu od svih jedinica lokalne samouprave na Labinštini sufinancira samo Grad Labin sa svoje žene. Uglavnom, rekao je  dr. Rimac, sve jedinice lokalne samouprave sufinanciraju mamografski pregled.

 

Za pregled kod grudnog kirurga, ugovorni odnos ima samo Grad Labin, pojasnio je dr.Rimac i dodao kako Istarski domovi zdravlja, odnosno labinski Dom zdravlja grudnom kirurgu daju samo prostor i nemaju s njim nikakav drugi ugovor. I tako zaista žene Općine Svete Nedelje, ali i ostalih općina Labinštine na pregled kod grudnog kirurga moraju u Rijeku ili Pulu.

 

Foto: LC

 

 

 

 

 

dom zdravlja grudni kirurg plaćanje zdravstvo branko zulijani gianvlado karlić