Predstavnici ŽK Pula posjetili Općinu Pićan i poduzetničku zonu

Predstavnici ŽK Pula posjetili Općinu Pićan i poduzetničku zonu

2.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i direktor Damir Sirotić posjetili su 1. veljače Općinu Pićan gdje su se sastali s načelnikom Ivanom Frankovićem s kojim su razgovarali o gospodarskom stanju u općini, a nakon radnog sastanka, posjetili su i poduzetničku zonu u Potpićnu.


    Kako je zaključeno na sastanku, gospodarska situacija u Općini Pićan je stabila te na njezinom području svakako postoje uvjeti za daljnji razvoj i investicije. Posebna tema razgovora bila je poduzetnička zona koja je u potpunosti opremljena infrastrukturom te postoje uvjeti za njezino širenje u odnosu na sadašnju iskorištenost. Trenutno u zoni djeluju većinom izvozno orijentirane proizvodne tvrtke koje zapošljavaju preko 300 osoba, a Općina uvažava i podupire zahtjeve gospodarstva da se poboljša i prometna infrastruktura kako bi udovoljavala očekivanom razvoju. Predstavnici ŽK Pula ponudili su dodatnu pomoć i podršku u stvaranju dobrih uvjeta za poduzetništvo na području Općine.


    Nakon radnog sastanka, predstavnici ŽK Pula obišli su poduzetničku zonu te su se susreli s predstavnicima tvrtke Etradex d.o.o. koja u zoni ima poslovni park s ukupno 14.500 kvadratnih metara poslovnog prostora. U sklopu navedenog poslovnog parka, trenutno djeluje 15 tvrtki s više od 200 zaposlenih radnika. Tema razgovora između predstavnika ŽK Pula i Etradexa d.o.o. bilo je stanje u djelatnosti te planovi tvrtke za dalji razvoj s obzirom na investicijski potencijal parka.

 

 

županijska komora hok poduzetništvo općina pićan poduzetnička zona