Predstavljene odluke Gradonačelnika

Predstavljene odluke Gradonačelnika

18.4.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na danas održanoj redovitoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika predstavio je novinarima nedavno donijete odluke. Odlukom o proglašenju najpovoljnijih ponuditelja za dodjelu lokacija u Rapcu za ljetne sezone od 2012. do 2014. godine. Ukupno je dodijeljeno osamnaest lokacija.

 

Gradonačelnik je donio i Odluku o najpovoljnijoj ponudi za obavljanje prijevoza putnika cestovnim vlakom. Na natječaj su pristigle dvije ponude, a ponuda Obrta za cestovni prijevoz “NINO“ iz Žminja proglašena je najpovoljnijom za obavljanje prijevoza putnika cestovnim vlakom u Rapcu, na relaciji: Maslinica – Lungo Mare – Lanterna – Girandella. Grad Labin će sa najpovoljnijim ponuditeljem sklopiti ugovor na vrijeme od 4 godine s godišnjom naknadom u iznosu od 150.000,00 kuna.

 

Predstavljen je i Pravilnik o kriterijima za vrednovanje prijavljenih znanstvenih radova na Javni natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini.  Naime, nagrada je utemeljena u počast tragično preminulim supružnicima, labinskim znanstvenicima Robertu Giannini i Danieli Pulić-Giannini s ciljem poticanja znanstvenoistraživačkog rada i promicanja studentskog stvaralaštva.

 

Pravilnikom se utvrđuju kriteriji za vrednovanje znanstvenih radova prijavljenih na Javni natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini  kojeg je također raspisao gradonačelnik Tulio Demetlika. Prijave po natječaju zaprimaju se do 31. svibnja 2012. godine.

 

Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima za poticanje poduzetništva utvrđeni su uvjeti za poticanje poduzetništva u Gradu Labinu putem davanja u zakup poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru i poslovnoj zgradi u Poduzetničkoj zoni Pijacal, u Rudarska ulici 1. Ovim izmjenama i dopunama izjednačeni su uvjeti za zakup poslovnih prostora na obje lokacije.

 

Dugoročno korištenje prostora u Ulici Joakima Rakovca 4 i 8 koje neprekidno od 1947. godine koristi Udruga Zajednica talijana "Giuseppina Martinuzzi" uređeno je Odlukom graonačelnika. Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije, putem Universita popolore di Trieste na provedenom natječaju odobrilo je sredstva u iznosu od 280 tisuća eura za sanaciju i adaptaciju prostora Teatrina te prostora knjižnice, čitaonice i popratnih prostorija.

 

Na konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnje manifestacije „Proljeće u gradu“. Naime, u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Labina, Trgovačkim društvom „1. Maj Labin“ d.o.o.,  TD „Labin 2000“ d.o.o., udrugama u kulturi i sportu, osnovnim i Srednjom školom „Mate Blažine Labin, dječjim vrtićima, Projektom „Labin-Zdravi grad“, sportskim udrugama i udrugama u kulturi, pod zajedničkim nazivom objedinjena su kulturna, sportska, edukativna i eko događanja koja će se zbivati na području Grada Labina do okončanja proljeća.

 

Manifestacija je inagurirana prije četiri godine i imala je više nego pozitivan odjek među građanima Labina. Za ovu manifestaciju tiskan je programski letak u tisuću primjeraka, a koji će biti distribuiran po školama, vrtićima te najfrekventnijim punktovima u gradu. Cilj manifestacije je ponuditi sadržaje za sve generacije građana, a prije svega one koje se odnose na pozitivan odnos prema prirodi i njenom očuvanju, događanja rekreativnog karaktera, ali i kao dodatna motivacija građanima u svim segmentima djelovanja u Gradu Labinu kako bi se zajednički činili još veći pomaci u uređenju grada i njegovih okolnih naselja

 

demetlika odluke politika