Predstavljen projekt pješačke staze Sv. Magdalene

Predstavljen projekt pješačke staze Sv. Magdalene

24.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom nastavka projekta, odnosno izrade glavnog projekta pješačke staze Sv. Magdalene u Starom gradu Labinu danas su se na inicijativu Nikole Šumberca, mještanina Presike okupili mještani i predstavnici Grada Labina na čelu s gradonačelnikom Valterom Glavičićem kako bi predstavili projekt izrade ove zanimljive pješačke staze.

Naime, na inicijativu Nikole Šumberca Grad Labin pokrenuo je ovaj projekt koji je sada dobio i svoju tehničku podlogu te koji će u svojoj konačnoj fazi realizacije donijeti našem gradu novu pješačku stazu koja spaja glavnu cestu iz Starog grada prema groblju s naseljem Presika  dužine oko 75 metara. Staza će biti obilježena i stepeništem sa rukohvatima kako bi se premostila visinska razlika te predivnim vidikovcem s klupicama s kojeg puca pogled na Učku, Rabac i Kvarner.

Danas su uz sumještane i gradonačelnika Glavičića na predstavljanju projekta svoju podršku istom pružili i Donald Blašković, direktor trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin, direktorica TZ-a Grada Labina, Astrid Glavičić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Labina, Danijel Žužić, gradska vijećnica i pjesnikinja Bruna Gobo, a sve pod moderiranjem Morin Hukić.

Svi su jednoglasno pohvalili veliki entuzijazam Nikole Šumberca koji je od samog početka inicijator i začetnik ovog projekta koji će sigurno u svojoj konačnici ne samo uljepšati vizuru već će i donijeti novu turistički zanimljivu lokaciju našem gradu.

Gradonačelnik Glavičić istaknuo je kako će prva faza realizacije krenuti dogodine, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 160 tisuća kuna.

Za sam kraj lijepog druženja, Bruna Gobo i Nikola Šumberac pročitali su nekoliko stihova svoje poezije.

staza svete magdalene labin grad labin nikola šumberac presika pješačka staza bruna gobo