Predstavljen program Labin Art Republike 2014.

Predstavljen program Labin Art Republike 2014.

17.6.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Već tradicionalno labinsko kulturno ljeto, 12. po redu "Labin Art Republika", predstavila je danas u Gradskoj galeriji Labin svoj program, koji ove godine tijekom srpnja i kolovoza nudi čak 50 dana aktivnosti, s preko 75 događanja.

 

Program je predstavila koordinatorica Labin Art Republike Loredana Ružić Modrušan, u nazočnosti labinskog gradonačelnika Tulia Demetlike, njegovog zamjenika Zorana Rajkovića i predstavnice donatora - hotelske kuće Valamar Riviera Adria, Patricie Gobo.

 

I ove se godine gotovo sva događanja Labin Art Republike odvijaju u labinskom starom gradu tijekom srpnja i kolovoza. Nastavlja se paleta uspješnih programa koji se održavaju već godinama, poput trodnevnog Labin Jazz festivala, kazališnih predstava za djecu i odrasle, glazbenih večeri, noćnog razgleda starog grada, koncerata klasične glazbe, izložbi renomiranih autora i Art kolonija mladih umjetnika. Dašak alternativnog umjetničkog izričaja kao i uvijek donosi nam OFF-program Labin Art republike, s nizom rock koncerata i nastupa domaćih i gostujućih "big band" orkestara.

 

Novi kulturni sadržaj koji je uspješno započeo prošle godine su "Dane otvorenih ateliera". Tijekom cijelog trajanja festivala, svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat i svake srijede od 11 do 13 sati prostori ateliera labinskih likovih umjetnika biti će otvoreni za sve znatiželjnike koji žele iz prve ruke vidjeti umjetnike u stvaranju i osjetiti atmosferu njihovog kreativnog okruženja.

 

 

Svakako da će jedan od najposjećenijih događaja biti povijesni spektakl "Uskočki dani", koji nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspješnog uprizorenja bitke iz 1599. godine, ove godine traje čak dva dana. Tako će se 30. srpnja srednjevjekovnim kostimima, kopljima, bakljama, strijelama i topovima napuniti rabačka riva, a idući dan, 31. srpnja, povijesni se spektakl seli u labinski stari grad gdje će se, uz brojna popratna događanja u duhu davnih vremena, ponoviti uprizorenje legendarne Uskočke bitke.

 

Kao i svake godine, Labin Art Republika je u i 2014. u svoj program, promociju i image ukomponirala i nekoliko novih elemenata - a ove godine to su u prvom planu labinske povijesne ličnosti: Giuseppina Martinuzzi, Matija Vlačić Ilirik i labinski rudar (kovar), koje će uprizoriti labinski srednjoškolci i studenti. Naše će se povijesne ličnosti tijekom Labin Art Republike tri (a po potrebi i više) dana u tjednu šetati starim gradom, razgovarati s domaćim i stranim posjetiteljima i upućivati ih na brojna festivalska događanja.

 

Na konferenciji su predstavljeni i članovi radnog tima Labin Art Republike koji već drugu godinu za redom pomažu u kreiranju programa te osmišljavaju viuzalni identitet i rade na komunikacijskoj strategiji festivala: Alen Halilović, Borjan Batagelj, Domagoj Ostović i Goran Brezac. Radni je tim naglasio osvježenje u vizualnom identitetu i uporabu sve više novih tehnologija u komunikaciji prema javnosti i promociji festivala, svakodnevnu aktivnost na čak četiri društvene mreže, te uključivanje sve većeg broja domaćih i inozemnih volontera u projekt, kroz usku suradnju s labinskom Udrugom za mlade Alfa Albona.

 

LABIN ART REPUBLIKA PR

lar labin art republika the night express band demetlika program