Predstavljen bogat program „Božića u Labinu" - „Prljavci“ i „Queen“ u osvijetljenom blagdanskom Labinu

Predstavljen bogat program „Božića u Labinu" - „Prljavci“ i „Queen“ u osvijetljenom blagdanskom Labinu

16.11.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Treću godinu za redom, centar Labina biti će mjesto na kojem će se kroz tri dana građani i njihovi gosti družiti, zabavljati i pripremati za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Manifestacija „Božić u Labinu“, ove se godine odvija od četvrtka 20. do subote 22. prosinca, u samom centru Labina, u ulici Zelenice, koja će za tu priliku biti oslobođena od prometa i posebno dekorirana.

Na konferenciji za medije na kojoj je najavljena manifestacija, labinski gradonačelnik Valter Glavičić pozvao je sve građane Labina, žitelje Labinštine te sve dobrodošle goste na trodnevno druženje u centru grada, istakavši da je upravo zajedništvo, izvrsna suradnja s labinskim gospodarstvenicima i zajednička želja da se stvori kvalitetno i ugođajem lijepo događanje, dovelo do toga da je ovogodišnji program „Božića u Labinu“ bogatiji nego ikada.

Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, predstavio je glazbeni program i događanja namijenjena najmlađima.

Glavne zvijezde festivala, legendarni hrvatski pop-rock sastav Prljavo Kazalište, nastupit će u petak 21. prosinca u večernjim satima, a njihov nastup u cijelosti financira tvrtka Valamar, najveći pojedinačni donator ovogodišnjih labinskih adventskih događanja. Nakon njihova nastupa, uslijedit će već tradicionalni ponoćni vatromet, kojega poklanja hotelsko poduzeće Maslinica, te nastup „najpopularnijeg istarskog DJ-a“, Nikole Z Kukurini.

Prvog dana trodnevne manifestacije očekuje nas nastup legendarnog pjevača i „showmana“ Istre i Kvarnera – Maria Lipovšeka Battifiace, koji će ujedno biti i voditelj programa večeri u kojoj će se upaliti nova, atraktivna blagdanska dekorativna rasvjeta, čiju je nabavku osigurao još jedan veliki partner ovog događanja, HEP d.d.

Subotnji koncert posebna je poslastica, kako je istaknuo Batagelj, jer na Zelenice dolazi jedan od najboljih „tribute“ sastava regije, beogradski Queen Real Tribute Band. U jeku velike popularnosti biografskog filma o Freddieu Mercuryu, legendarnom prerano preminulom pjevaču ovog britanskog rock sastava, za očekivati je da će Zelenice i posljednju večer manifestacije biti izvrsno posjećene. Ova međunarodna glazbena atrakcija u Labin dolazi zahvaljujući tvrtki Rockwool.

Čak dva jutarnja programa, u četvrtak 20. i subotu 22. prosinca, rezervirana su za naše najmlađe. Pod pokroviteljstvom labinskog komunalnog poduzeća 1. maj, za vrtićku djecu i labinske osnovce, u četvrtak će se odigrati predstava Teatra Naranča „Djed Mraz ide u penziju“, a subotnji program, kada će se uz animatore, vilenjake i još jednu dječju predstavu dijeliti darovi labinskim mališanima, osigurala je svojom donacijom tvrtka Carel.

Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina, Loredana Ružić Modrušan, najavila je humanitarnu akciju u organizaciji Udruge žena Mendula, a za pomoć teško bolesnoj sugrađanki Mariji Kuzmančev Bembić, kao i humanitarnu lutriju organiziranu uz pomoć Turističke zajednice Labin-Rabac. Također, u petak 21. prosinca u jutarnjim satima najavljena je tradicionalna blagdanska marenda, koju već 9 godina za redom građanima donose Udruženje obrtnika Labin, labinski ugostitelji i partner u zabavnom dijelu programa, Radio Labin. Najavljen je i adventski ručak, tijekom kojeg će svakoga dana u poslijepodnevnim satima labinski ugostitelji nuditi prigodna i tradicionalna jela po popularnim cijenama.

Prisutne su pozdravili i predstavnici brojnih donatora, bez kojih bi svakako ovaj događaj bio puno manje kvalitetan i atraktivan, kao i višegodišnji partneri Grada Labina, koji svojim angažmanom nesebično sudjeluju u blagdanskoj manifestaciji.

Na upit novinara koliki je ukupni proračun manifestacije, te u kolikom omjeru su troškovi pokriveni od strane donatora, Glavičić je odgovorio da je trošak cijele trodnevne manifestacije oko 300 tisuća kuna, a da Grad Labin u njemu sudjeluje sa svega desetak posto, dok je sve ostalo pokriveno iz donacija i sponzorstava ovogodišnjeg Božića u Labinu, što je i svijetli primjer kako bi manifestacije ovakve vrste trebale biti financirane u suradnji s kvalitetnim partnerima.

božić u labinu zabava blagdani prljavo kazalište