PREDSTAVLJEN INFORMATIČKO-TEHNOLOŠKI CENTAR PULA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

PREDSTAVLJEN  INFORMATIČKO-TEHNOLOŠKI CENTAR PULA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

10.1.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Društvo distrofičara Istre na današnjoj je tiskovnoj konferenciji predstavilo projekt Informatičko-tehnološki centar Pula za osobe sa invaliditetom, gdje su se sve osobe s invaliditetom sa područja Istarske županije pozvale na aktivno uključenje u realizaciju projekta.

Društvo je za potrebe provođenja projekta adaptiralo prostorije Društva koje su sada u potpunosti prilagođene i obnovljene. Provedbom ovog projekta 36 osoba s invaliditetom s područja Istarske županije dobiva priliku potpuno besplatno steći specijalističko informatičko obrazovanje potrebno za zapošljavanje sa svjetski poznatim certifikatom i upisom zvanja u radnu knjižicu, te završiti radionicu o proaktivnom traženju posla. Za sve osobe s invaliditetom polaznike edukacijskih tečajeva koji radi hendikepa nisu u mogućnosti samostalno organizirati prijevoz opskrbit će se potrebit prijevoz, a sve zainteresirane osobe za ovaj projekt mogu se prijaviti najkasnije do 20.siječnja 2008. godine.

Predsjednik «Društva distrofičara Istre», Davor Komar, danas je u prostorijama Društva predstavio «It centar Pula». Riječ je o centru u kojem će se osobe s invaliditetom, po posebnom programu, informatički educirati, a njegova je vrijednost 4 milijuna kuna. Jedini takav centar u Istri, financiraju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Istarska županija i Grad Pula, dok je nositelj projekta na državnom nivou SOIH – Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. «Društvo distrofičara Istre» nositelj projekta za Istarsku županiju. Društvo je za potrebe provođenja projekta adaptiralo svoje prostorije u Maksimijanovoj ulici u Puli te su one u potpunosti prilagođene za informatički centar za osobe s invaliditetom. Provedbom hvalevrijednog projekta, 36 osoba s invaliditetom iz Istre, dobiti će priliku steći specijalističko informatičko obrazovanje potrebno za zapošljavanje i to potpuno besplatno. A po završetku tečaja, polaznicima će se uručiti svjetski priznati certifikat te će im se zvanje upisati u radnu knjižicu. «Sistemski i mrežni administrator, samostalni knjigovođa, specijalist za poslovnu informatiku i serviser osobnih računala, zanimanja su koja se nude, a polaznici će završiti i radionicu o proaktivnom traženju posla», istaknuo je predsjednik «DDI» Davor Komar.

Najavio je i kako će se za sve osobe s invaliditetom, polaznike edukacijskih tečajeva, koje radi hendikepa nisu u mogućnosti samostalno organizirati prijevoz, isti osigurati. «Zainteresirane osobe s invaliditetom, uključujući i slijepe osobe, mogu se prijaviti najkasnije do 20. ovog mjeseca te očekujemo da se time aktivno uključe u projekt», pozvao je Komar te se zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji projekta. Komar, koji je ujedno i voditelj Centra naglasio je veliki značaj «IT centra Pula», za osobe s invaliditetom.

društvo distrofičara Istre informatički centar Davor Komar