Predstava u formi seminara prema svjetskom bestselleru Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene s Venere“ 31. siječnja 2013. @ Kino Labin

Predstava u formi seminara prema svjetskom bestselleru Johna Graya  „Muškarci su s Marsa, žene s Venere“  31. siječnja 2013. @ Kino Labin

14.1.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere", izdana je 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu.
Prema knjizi Johna Graya, Paul Dewandre napisao je tekst pa je sada možete pogledati kao predstavu u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović , a režirao Boris Kovačević (isti dvojac sudjelovao u pripremi hit predstava „Munchhausen" i „Ja, Tata!")
Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere" svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.
Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem „druge strane". Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.
Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće Vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave.

 

Prema knjizi Johna Graya

Autor teksta: Paul Dewandre

Producent: Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Boris Kovačević
Prilagodba teksta: Roman Šušković-Stipanović
Prijevod s engleskog: Boris Anić
Scenografkinja: Tanja Lacko
Autor glazbe: Željen Klašterka
Tonska snimka: Vito Gospodnetić
Oblikovanje laserskih projekcija: Goran Šušković
Izrada elemenata scenografije: Zoran Branković
Voditelj: Roman Šušković-Stipanović
Glas žene (off): Darija Knez Rukavina
Glas muškarca (off): Boris Svrtan

 

KINO LABIN

četvrtak, 31.01.2013. u 20 sati

predstava u formi seminara prema svjetskom bestselleru Johna Graya

„Muškarci su s Marsa, žene s Venere"

Producenti voditelj : Roman Šušković-Stipanović

 

 

POU Labin, PR

 

 

 

predstava kino labin žene društvo odnosi pou labin pou pučko otvoreno učilište labin kino muškarci s marsa žene s venere muškarci