Predstava "Ljubavna pisma Staljinu" danas u Kinu Labin (NAGRADNA IGRA)

Predstava "Ljubavna pisma Staljinu" danas u Kinu Labin (NAGRADNA IGRA)

25.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Danas se u labinskom kinu u 20 sati održava predstava "Ljubavna pisma Staljinu" u produkciji kazališta Planet Art. Predstavu je prema tekstu španjolskog dramatičara Juana Myorga režirala Saša Broz. 

Cijene ulaznica: 35 kn u pretprodaji, 40 kn na dan predstave, 20 kn umirovljenici

Redatelica: Saša Broz

Uloge: Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac

Sadržaj predstave: Kakva je umjetnost u totalitarizmu? Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno. Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina. Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas. Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

Više o predstavi: http://www.planet-art.hr/kakva-je-umjetnost-u-totalitarizmu/

NAGRADNA IGRA
LC Labin.com u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Labin nagrađuje vas sa 4x1 ulaznicom za predstavu. Nagradna igra provodi se na našoj Facebook stranici.

predstava ljubavna pisma staljinu saša broz juan mayorga kino labin pučko otvoreno učilište labin